2012-12-12 15:27:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Παγοποιείται το νομοσχέδιο για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας
Λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το νομοσχέδιο για αύξηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, δίνει ο ΔΗΣΥ. Θα ζητήσει στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας να παγοποιηθεί το νομοσχέδιο αυτό και να γίνουν νέες διαβουλεύσεις με την Τρόικα, για δικαιότερη φορολογία. Αναλυτικά:

Μετά την κοινωνική αναταραχή που δημιουργήθηκε ως εκ της επιβολής αυτής της φορολογίας, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις θα δεκαπλασιαστεί και θα είναι αδύνατο να εισπραχθεί, ενώ θα οδηγήσει πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις σε πτώχευση, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, στη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να παγοποιηθεί το νομοσχέδιο και με τη στήριξη της αντιπολίτευσης να γίνουν νέες διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας για αλλαγή του τρόπου φορολόγησης, ώστε να εισπραχθούν τα 69 εκατ. ευρώ που θέλει η τρόικα. Η εισήγηση του κ. Γεωργίου έγινε με το σκεπτικό ότι υπάρχει χρόνος, αφού το Eurogroup θα ασχοληθεί με το θέμα της παραχώρησης δανείου στην Κύπρο όχι στην αυριανή συνεδρία του, αλλά τον ερχόμενο Ιανουάριο.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση του κ. Γεωργίου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την κοινοβουλευτική ομάδα, μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, επικοινώνησε στη συνέχεια με τον υπουργό Οικονομικών και τον ενημέρωσε, χωρίς ο τελευταίος να φέρει ένσταση. Ως εκ τούτου το υπουργείο αναμένεται να αποσύρει σήμερα το νομοσχέδιο από τη Βουλή. Με αυτή την εξέλιξη, θα δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και το οποίο έφερε την κυπριακή κοινωνία σε απόγνωση. Τα υπόλοιπα νομοσχέδια που συμφωνήθηκαν με την τρόικα ο ΔΗΣΥ θα τα ψηφίσει όπως τα κατέθεσε η κυβέρνηση.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ