2012-12-13 15:30:26
Φωτογραφία για Παρελθόν ο Norbert Haug από τη Mercedes-Benz!
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της αποχώρησης του Norbert Haug από την Mercedes-Βenz. 

Ο 60χρονος δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, από το Engelsbrand του Baden-Württemberg, εντάχθηκε στο δυναμικό της γερμανικής φίρμας τον Οκτώβρη του 1990, αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη 13/12, η Mercedes-Βenz ανακοίνωσε την «κοινή συνεναίσει» λύση της συνεργασίας της με τον Γερμανό στο τέλος της χρονιάς.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την καλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου για περισσότερα από 22 χρόνια, στην οποία δεν πέρασα ούτε μία στιγμή χωρίς πάθος. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την ελευθερία που μου έδωσε. Από το 1991 πετύχαμε τρομερά πράγματα και σημειώσαμε πολλές νίκες και για όλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου», αναφέρει ο Haug.


«Δυστυχώς, με μια νίκη από το 2010 όταν και επιστρέψαμε στο Πρωτάθλημα της Formula 1 με δική μας ομάδα, δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες μας. Παρ' όλα αυτά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να πετύχουμε στο μέλλον. Η ομάδα μας και οι πιλότοι μας θα κάνουν τα πάντα για την επίτευξη των στόχων μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche δήλωσε: «Ο Norbert Haug ήταν το πρόσωπο της Mercedes-Benz Motorsport για περισσότερα από 20 χρόνια. Για μένα, έβαλε τη σφραγίδα του σε μια εποχή και ήταν υπεύθυνος για την πετυχημένη επιστροφή των 'ασημένιων βελών' στη Formula 1. Εκ μέρους του συμβουλίου και όλης της οικογένειες των motorsport, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Norbert για την προσφορά του και την τρομερή αφοσίωση που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στην εταιρεία».

Άνθρωποι του χώρου θεωρούν ότι καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του Haug έπαιξε ο Niki Lauda που εδώ και κάποιους μήνες έχει αναλάβει την προεδρία της AMG Mercedes F1, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ο ρόλος του Γερμανού.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί. Ήδη πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει τα σενάρια με τον Michael Schumacher να πρωταγωνιστεί σε κάποια από αυτά By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πλησίασε τον Φεϊζάλ η ΑΕΚ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πλησίασε τον Φεϊζάλ η ΑΕΚ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ