2012-12-14 03:46:02
Φωτογραφία για Η απάντηση του ΔΝΤ για την εκταμίευση
Μόνο 7 δισ. θα φθάσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη των αναγκών του προϋπολογισμού... καθώς τα χρήματα που απαιτούνται για την επαναγορά των ομολόγων τελικά περιέχονται στο συνολικό ποσό των 49,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου.

11,3 δισ. σε τίτλους του EFSF εξάμηνης διάρκειας θα ανταλλαγούν με τα ομόλογα που έχουν εγγραφεί στο βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ, 16 δισ. θα διατεθούν την επόμενη εβδομάδα στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και στα μέσα Ιανουαρίου το ποσό αυτό θα συμπληρωθεί με άλλα 7 δισ. Τα ποσά που υπολείπονται από τα 49,1 δισεκατομμύρια θα διατεθούν στο ελληνικό Δημόσιο σε 3 δόσεις Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ανάλογα με την εκπλήρωση των όρων του προγράμματος.

Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η απόφαση του Eurogroup προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι αφοσιωμένοι στους στόχους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Όπως γνωρίζεται οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δήλωσαν ότι θα βρουν έναν τρόπο να επιτύχουν τις δεσμεύσεις του Eurogroup για να διασφαλίσουν ότι η χρηματοδότηση που παραμένει επαρκής και το χρέος παραμένει σε βιώσιμη τροχιά. Σε όρους εξασφάλισης θα έλεγα ότι η δήλωση είναι αρκετά ξεκάθαρη» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παγώνουν οι μαθητές στη Σύρο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παγώνουν οι μαθητές στη Σύρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ