2012-12-14 09:45:32
Φωτογραφία για ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ : ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς θεωρεί πως ο Ολυμπιακός έχει μέλλον καθώς παρακολούθησε την ομάδα Νέων των ερυθρόλευκων και πιστεύει πως 4-5 παιδιά χτυπούν την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού στην εφημερίδα "Goal":

«Σαφέστατα μέλλον υπάρχει στην ομάδα. Είναι πολύ ώριμα παιδιά, δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, όμως υπάρχουν 4-5 παίκτες που έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν καριέρα και να πρωταγωνιστήσουν. Μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας. Βεβαίως χρειάζεται να λειτουργήσει και η πρώτη ομάδα σωστά για να τα στηρίξει. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παιδιά με ταλέντο. Τα προηγούμενα χρόνια είναι αλήθεια πως δεν δόθηκαν ευκαιρίες σε παιδιά με ταλέντο, ίσως και τα ίδια τα παιδιά δεν πρόσεξαν όσο θα έπρεπε, όμως το σημαντικότερο είναι πως δεν υπήρξε στήριξη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα για αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να βγάζει δικά του παιδιά
. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με τη στήριξη της ΠΑΕ σίγουρα υπάρχουν παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν και να πετύχουν να παίξουν και στην πρώτη ομάδα. Είναι σπουδαίο για τα παιδιά απέναντι σε τέτοιες ομάδες να παίρνουν την πρόκριση και μάλιστα πρώτοι. Το σημαντικότερο όμως είναι οι εμπειρίες που αποκτούν για την συνέχεια της καριέρας τους.

Είναι φανερό πως και η οικονομική κρίση έχει δώσει την ώθηση στις ομάδες να κάνουν στροφή στις ακαδημίες τους και στα δικά τους παιδιά. Σίγουρα αυτή η συγκυρία θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τα νέα παιδιά. Θέλει βεβαίως μεγάλη προσπάθεια και από την πλευρά τους. Πάντως θεωρώ πως δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να δούμε τα δικά μας παιδιά. Πάντα έπρεπε οι ακαδημίες και τα δικά μας παιδιά να έχουν προτεραιότητα. Υπάρχουν πολλά ταλέντα αυτή τη στιγμή σε όλες τις ομάδες του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός οφείλει να τα στηρίξει για να κερδίσουν πολλά και να κερδίσει και αυτός από αυτά τα παιδιά.

Το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων είναι κάτι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά. Σπουδαία διοργάνωση που δίνει ώθηση και τεράστιες εμπειρίες από νωρίς. Και η επιτυχία του Ολυμπιακού να προκριθεί είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πιο σημαντική όμως η δοκιμασία στην οποία μπαίνουν και οι εμπειρίες που αποκομίζουν. Είναι διαφορετικό να παίζεις στο Κ-20 πρωτάθλημα και άλλο να βγαίνεις στο εξωτερικό και να ζεις τις καταστάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο. Και είναι επίσης πολύ σημαντικό πως αυτό θα συμβεί του χρόνου και με την Κ-17 ακολουθώντας το πρόγραμμα της μεγάλης ομάδας. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για τα νέα παιδιά, για την εξέλιξή τους, ξέρουν ότι τους βλέπουν σε όλη την Ευρώπη.

Ενα σημαντικό στοιχείο είναι οι ακαδημίες του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα. Βοηθάνε πολύ στο να διαθέτει ο Ολυμπιακός από μικρές ηλικίες παίκτες με ταλέντο που με τη σωστή δουλειά μπορεί να τους εκμεταλλευτεί στο μέλλον. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά στις ομάδες του Ολυμπιακού από τις ακαδημίες ανά την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να επενδύει σε αυτά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ