2012-12-15 20:30:35
Φωτογραφία για Με τσαντόρ και κομπολόγια έξω από την τουρκική «πρεσβεία» οι Τ/κ εκπαιδευτικοί
Με μαύρες ισλαμικές μαντίλες (τσαντόρ), αντρικά ισλαμικά σκουφιά και κομπολόγια οι Τ/κ δάσκαλοι πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας προς την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια επιβολής στολής στους εκπαιδευτικούς.Με τίτλο «Πάρε το μαύρο σου τσαντόρ» η εφημερίδα Αφρίκα αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην διαμαρτυρία την οποία χαρακτηρίζει την πιο εύγλωττη των συντεχνιών KTOS (δάσκαλοι) και KTOEΟS (καθηγητές), την οποία στήριξαν και άλλες συντεχνίες στα κατεχόμενα. Όπως σημειώνεται, μετά το τέλος της εκδήλωσης η «αστυνομία» τηλεφώνησε του γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ και του είπαν ότι υπάρχουν παράπονα εναντίον τριών μελών τους που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία ζητώντας όπως αυτοί παρουσιαστούν στο «τμήμα». Αντ’ αυτών, προστίθεται, ο Ελτζίλ έστειλε στην «αστυνομία» τον δικηγόρο της συντεχνίας.

Αυτοί που αισθάνονται ανησυχία επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν φορούν στολή, είναι αυτοί που θέλουν να μας βάλουν να φορούμε τσαντόρ, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της KTOS, Γκιουβέν Βάρογλου κατηγορώντας το κόμμα Εθνικής Ενότητας ότι συνεργάζεται με το κυβερνών ΑΚΡ για να επιβάλλει την πολιτική της Τουρκίας στα κατεχόμενα
. Ο γγ της συντεχνίας, Σενέρ Ελτζίλ κατηγόρησε τον Τούρκο «πρέσβη», Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά ότι είναι μισθοφόρος του Φετουλάχ Γκιουλέν που δίνει εντός στο «υπουργείο παιδείας».Ο πρόεδρος της KTOEΟS, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ κατηγόρησε το ΑΚΡ ότι προσπαθεί σε συνεργασία με την «κυβέρνηση» να αλλάξει την υπάρχουσα τάξη στα κατεχόμενα και σε αυτό θα είναι απέναντί τους. Το θέμα της θρησκείας και της ενδυματολογικής περιβολής λύθηκε για τους Τ/κ το 1930, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να κάνεις θέμα της κοινότητας την προσωπική ζωή και τα χαρακτηριστικά των δασκάλων».

http://www.onlycy.com/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ