2012-12-15 20:39:04
Φωτογραφία για Συναγερμός για την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος
Ανησυχία επικρατεί σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, εξαιτίας της αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, αλλά και της υποκατάστασης του πετρελαίου θέρμανσης από θερμαντικά σώματα, που λειτουργούν με ηλεκτρικό.

Μετά την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, που απέτρεψε τους πολίτες από την αγορά πετρελαίου, οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά σώματα, που είναι η πλέον άμεση λύση για την αντιμετώπιση του ψύχους. Αυτή η αντίδραση, εκ των πραγμάτων, προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλο το σύστημα.

Σε πρώτη φάση, αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικού, τουλάχιστον από τις 3 το απόγευμα έως τις 8-9 το βράδυ. Έτσι, την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα και μετά, η κατανάλωση κινείτο ανοδικά πάνω από τα 7.000 μεγαβάτ, με πρόβλεψη τα 8.500 μεγαβάτ στις 8 το βράδυ.

Η κατανάλωση αυτή δεν είναι υπερβολική και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να προκαλέσει ανησυχία, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί καταναλώσεις πάνω από 10.000 μεγαβάτ.

Ωστόσο, η έστω και μικρή αυτή αύξηση της κατανάλωσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις λιγνιτικές μονάδες, η προσφορά των οποίων στο σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει ορισμένα όρια, λόγω της παλαιότητας των μονάδων και της χαμηλής ποιότητας λιγνίτη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ