2012-12-21 17:34:05
Φωτογραφία για «ΣΧΕΔΟΝ... ΜΥΘΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΕ!»
Ο ρεπόρτερ της Λεβάντε στην «Superdeporte», Nταβίδ Ροντρίγκεθ, ο οποίος ζει από κοντά την αντίπαλο του Ολυμπιακού, μεταφέρει στο "gazzetta.gr" το κλίμα στην ισπανική ομάδα για την κλήρωση.

Αναλυτικά:

Πρωτάρα» μεν, δυνατή δε. Ο Ολυμπιακός καλείται να περάσει το εμπόδιο της Λεβάντε στους «32» του Europa League και ο Νταβίδ Ροντρίγκεθ, που ξέρει τους «Γκρανότες» απ' έξω και ανακατωτά, αναλύει τα δεδομένα, μεταφέρει το κλίμα από το σύλλογο για την κλήρωση και τονίζει ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, αλλά στη Λεβάντε όλοι πιστεύουν στην πρόκριση Πέρυσι έλεγαν ότι η Λεβάντε ήταν η έκπληξη. Ωστόσο, βλέπουμε ότι και φέτος κινείται ψηλά στη βαθμολογία...

«Η αλήθεια είναι ότι έχει διατηρήσει το επίπεδό της. Φέτος όμως υπάρχει και η Ευρώπη. Παλιότερα έπαιζε δύο διοργανώσεις και τώρα τρεις, αλλά ανταποκρίνεται καλά. Δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει μέχρι τέλους».


Τι είναι αυτό που την κρατάει ψηλά;

«Το πιο σημαντικό είναι το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι φίλοι πρώτα από όλα και μετά συμπαίκτες. Αυτό το βγάζουν και μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι μια ομάδα που κάθεται πίσω, δεν δίνει μέτρα και έχει πολύ ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μάρτινς, που παίζει μόνος του μπροστά και με την ταχύτητά του προκαλεί πολλά προβλήματα. Η Λεβάντε είναι μια τρομερά ανταγωνιστική ομάδα, η δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις είναι υψηλού επιπέδου και για αυτό το λόγο είναι σε θέση να εκτελεί αυτά που θέλει ο προπονητής».

Η Λεβάντε δεν έχει εμπειρία στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Ουσιαστικά κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη. Έχει όμως παίκτες που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως ο Χουανφράν, τον οποίο γνωρίζετε και εσείς καλά, τον Μπαγεστέρος, τον Μάρτινς και άλλους. Είναι μια πραγματικότητα όμως ότι δεν έχει εμπειρία. Αλλά έδειξε στον όμιλο ότι δεν έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί. Είδαμε στο παιχνίδι με το Αννόβερο, μια δυνατή γερμανική ομάδα, ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και κατάφερε να ισοφαρίσει. Ως ισπανική ομάδα η Λεβάντε είναι πολύ ανταγωνιστική και αυτό υπερκαλύπτει την έλλειψη εμπειρίας».

Στο σύλλογο τι άποψη έχουν για τον Ολυμπιακό;

«Για την Λεβάντε που είναι πρωτάρα είναι σχεδόν μυθικός σύλλογος, παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι χαρούμενοι που κληρώθηκαν με τον Ολυμπιακό, για πολλούς λόγους. Αρχικά λόγω του προορισμού. Είναι μια κοντινή απόσταση, με καλό καιρό. Αν παίξουν, για παράδειγμα με τη Ρούμπιν, θα έχουν 20 ώρες ταξίδι και τρομερό κρύο. Και θα παίζουν Πέμπτη και την Κυριακή θα πρέπει να αγωνιστούν για το Πρωτάθλημα. Παράλληλα, τους εξιτάρει ο αντίπαλος. Είναι μια γνωστή ομάδα, με καλούς παίκτες. Είναι ένας ελκυστικός αντίπαλος και για την ομάδα και για τον κόσμο. Θεωρούν τον Ολυμπιακό φαβορί, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να προχωρήσουν.»

Κάποιοι λένε ότι η Λεβάντε δεν πρόκειται να αντέξει σε αυτό το ρυθμό και θα κάνει «κοιλιά». Τι πιστεύεις εσύ που ξέρεις την ομάδα από κοντά;

«Μπορεί αρκετοί παίκτες να είναι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Εγώ νομίζω ότι αν δεν υπάρξουν τραυματισμοί μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επίσης, νομίζω ότι σύντομα θα είναι με δύο διοργανώσεις, όπως πάντα. Κι αυτό γιατί στο Κύπελλο έχασε με 1-0 εντός έδρας από τη Σαραγόσα και άρα είναι κοντά στον αποκλεισμό. Ούτως ή άλλως το Copa Del Rey δεν την ενδιαφέρει τόσο».

Η Ευρώπη πόσο την ενδιαφέρει;

«Πρώτος στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά και υποβιβαστεί χαλάει όλο το πρότζεκτ, θα έχει πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν την ενδιαφέρει η Ευρώπη. Την ενδιαφέρει πολύ. Οι ίδιοι οι παίκτες έχουν μεγάλο κίνητρο να φανούν και επίσης είναι και τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που παίζουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν γίνεται επειδή θεωρούνται ρεζέρβες. Για παράδειγμα ο Καράμπελας παίζει Ευρώπη και ο Χουανφράν στη Λα Λίγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Νίκος όμως είναι ένας παίκτης που ο προπονητής θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να παίξει και στο Πρωτάθλημα. Χρησιμοποιεί δηλαδή παίκτες που θεωρεί ότι μπορούν να σταθούν, έτσι ώστε να τους έχει σε ετοιμότητα».

Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις;

«Οι ηγέτες στα αποδυτήρια είναι ο Μπαγεστέρος και ο Χουανφράν. Στο γήπεδο το αστέρι είναι ο Μάρτινς, αλλά ένας ποδοσφαιριστής που θεωρώ εγώ επολύ σημαντικό είναι ο Ιμπόρα. Εξαιρετικά χρήσιμος στη μεσαία γραμμή, κάνει πολλά πράγματα. Το συμβόλαιό του λήγει το 2014 και ήδη θέλουν να του το ανανεώσουν, αφού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Βαλένθια».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ