2012-12-22 10:16:02
Φωτογραφία για Οι γκρίζες βιτρίνες των άδειων καταστημάτων παίρνουν χρώμα και ζωή!
Η τέχνη ... στη βιτρίνα! - Κάθε άδειο κατάστημα γίνεται μια "αυτοσχέδια" γκαλερί για τους καλλιτέχνες, στο Ηράκλειο, που αποφάσισαν, με "όπλο" την τέχνη να αλλάξουν την - κάποιες φορές καταθλιπτική - εικόνα της αγοράς... Χρώμα, ζωή και κυρίως ... ψυχή στα άδεια εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου έδωσαν, τη νύχτα, καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στο Ηράκλειο.

Ομοίως με τη δράση της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στην Αθήνα, πάνω από 90 εμπορικά καταστήματα που παραμένουν χωρίς ενοικιαστή, πήραν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, στο πλαίσιο happening που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής.

Περισσότερα από 90 έργα - έργα ζωγραφικής, κείμενα, σχέδια και άλλα - κοσμούν από τη νύχτα τις βιτρίνες των καταστημάτων που λόγω της κρίσης έμειναν "ορφανά". Καταστήματα που είχαν μείνει άδεια κι έρημα, στον πεζόδρομο της Δαιδάλου, στη λεωφόρο Καλοκαιρινού, τη Χάνδακος κι αλλού "στολίστηκαν" παίρνοντας, πια, άλλο χαρακτήρα και μορφή.

Όλοι οι καλλιτέχνες δημιούργησαν πάνω σε σταφιδόχαρτο και κάθε έργο στόλισε και μια βιτρίνα! Ο στόχος δεν είναι η διάρκεια - γι'αυτό και βαρύτητα δε δόθηκε στο να χρησιμοποιηθεί κάποιο ανθεκτικό υλικό, ή τα έργα να εγκατασταθούν από την εσωτερική πλευρά της βιτρίνας - αλλά να μεταδοθεί το μήνυμα της δημιουργίας και να τονιστεί ... μια άλλη πτυχή της κρίσης.

"Είναι μια ομαδική δουλειά που ξεκίνησε ως ιδέα για να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα για την πόλη" - αναφέρει ο ζωγράφος, Μ.Αποστολάκης.
cretalive
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το IQ είναι μύθος!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το IQ είναι μύθος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ