2012-12-29 08:33:40
Φωτογραφία για Δεν μπορούν να παίξουν
Χωρίς τον Αντώνη Πετρόπουλο και τον Παύλο Μητρόπουλο θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ένωση προέκυπτε ότι στερείται φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να ολοκληρώσει τις όποιες μεταγραφικές κινήσεις, όμως οι διοικούντες υποστήριζαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και προχώρησαν τις συμφωνίες με τους δύο ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Δημητρέλος διαβεβαίωνε πως τα 110.000 ευρώ που θα έπρεπε να καταβληθούν στο ΙΚΑ μέχρι χθες υπήρχαν και η υποχρέωση της ΠΑΕ θα τακτοποιούνταν εγκαίρως. Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πληρώσει το ασφαλιστικό Ταμείο, επειδή δεν έχει να πληρώσει.

Έτσι προκύπτει το ερώτημα αν τα χρήματα υπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν για την απόκτηση των Πετρόπουλου, Μητρόπουλου ή δεν υπήρχαν και περίμεναν τους υποψήφιους αγοραστές να δώσουν ένα χέρι βοηθείας.


Σε κάθε περίπτωση, όμως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αν δεν λυθεί, η ΑΕΚ δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους δύο νέους παίκτες. Όπως και να 'χει, οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι στη διάθεση του Έβαλντ Λίνεν για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Για να ανατραπεί αυτό οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να βρουν μέχρι την προσεχή Τετάρτη -οπότε συνεδριάζει η επιτροπή μεταγραφών- τα χρήματα για να πληρώσουν το ΙΚΑ, προκειμένου να λάβουν την ασφαλιστική ενημερότητα και ταυτόχρονα να έχει ολοκληρώσουν τις επαφές με την Εφορία για την έκδοση της φορολογικής.

Οι πιθανότητες να προλάβει η ΑΕΚ είναι μηδαμινές. Διότι η ΠΑΕ έχασε την ημερομηνία πληρωμής του ΙΚΑ και το ποσό που πρέπει να δώσει διπλασιάστηκε. Οι 220.000 ευρώ που απαιτούνται, λοιπόν, φαντάζουν… αστρονομικό ποσό.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική ενημερότητα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την ΠΑΕ, όλα είναι κανονισμένα. Συγκεκριμένα ο Δημητρέλος φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον -διαλλακτικό μετά την προ μηνών επίσκεψη της «Original» στο γραφείο του- διευθυντή της ΦΑΕ Αθηνών, Σταύρο Καββαδία, για την έκδοση νέας προσωρινής χειρόγραφης ενημερότητας.

Ο μόνος που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα και να λύσει τα χέρια του Λίνεν είναι ο Δημήτρης Βιντιάδης. Μέσω ταμειακής διευκόλυνσης. Μέχρι τώρα όσες φορές είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα ο Ελληνας εφοπλιστής το είχε αρνηθεί. Πλέον στην ΑΕΚ ελπίζουν να προκύψει κάποιο ευχάριστο νέο από τη σημερινή συνάντηση του υποψήφιου αγοραστή με την «Original».

Αν ο Βιντιάδης τελικά δεν κάνει την κίνησή του, η ΠΑΕ θα προσπαθήσει να ρίξει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο ΙΚΑ μέσω... τρικ. Δηλαδή εφόσον έχει βγει εκτός της ρύθμισης, δεν θα πληρώσει τη διπλάσια λόγω προστίμου δόση, αλλά θα κάνει νέα αίτηση για ρύθμιση, καταβάλλοντας ως προκαταβολή 40.000 ευρώ.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ