2012-12-31 03:47:03
Φωτογραφία για Ρωσία: Πρόβλημα στα φρένα προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα
Πρόβλημα στο σύστημα πέδησης του αεροσκάφους (δηλαδή στα φρένα του) ενδεχομένως να προκάλεσε το δυστύχημα με το ρωσικό Τουπόλεφ, το οποίο... το Σάββατο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης αεροδρομίου στη Μόσχα την ώρα που τον προσέγγιζε και συνετρίβη σε γειτονικό αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε σήμερα μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ερευνούν την υπόθεση.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι εξετάζουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους για να διακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Η άτρακτος του Tupolev-204 έσπασε σε τρία κομμάτια και το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, αυτό θα συνάδει με την προειδοποίηση που απηύθηνε στην κρατική εταιρεία Tupolev η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων για επιδιόρθωση των προβλημάτων στα φρένα αυτού του τύπου αεροσκάφους, γεγονός το οποίο μπορεί να προκάλεσε ατύχημα στις 21 Δεκεμβρίου όταν ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στη Σιβηρία.


«Μετά την προσγείωση ο πιλότος χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα συστήματα πέδησης του αεροσκάφους, αλλά για κάποιο λόγο (το αεροπλάνο) δεν σταμάτησε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Μία γυναίκα, το πέμπτο μέλος του πληρώματος του αεροπλάνου της Red Wing το οποίο ταξίδευε χωρίς επιβάτες, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τον πάγο, το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν έμπειρο με πολλές ώρες πτήσεις, σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων.

Η Red Wings, ο στόλος της οποίας περιλαμβάνει εννέα από τα σοβιετικής κατασκευής Tu-204, δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη της.
ΑΜΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ