2013-01-07 15:28:02
Φωτογραφία για 100 εκ ευρώ από το σύστημα ενιαίας αρχής πληρωμής συντάξεων
Περί τα 100 εκ ευρώ θα εξοικονομήσουν τα δημόσια ταμεία μετά την εφαρμογή του συστήματος ενιαίας αρχής πληρωμής συντάξεων, που, όπως ...αναγγέλθηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, θα λειτουργεί από την 1η Ιουλίου.

Η εξοικονόμηση θα προέλθει από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που εντοπίστηκε στις φορολογικές δηλώσεις συνταξιούχων.

Με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), οι συντάξεις του 2013, κύριες και επικουρικές, θα δοθούν στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και οι επόμενες φορολογικές δηλώσεις θα έχουν προσυμπληρωμένο το ποσό των συντάξεων των συνταξιούχων με αποτέλεσμα να απαλλαγούν και τα ταμεία από ένα μεγάλο διοικητικό και οικονομικό βάρος.

Όσον αφορά το θέμα των συντάξεων Ιανουαρίου, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι εκδόθηκε ήδη εγκύκλιος από το υπουργείο και ενημερώθηκαν σχετικά και οι διοικητές των ταμείων, ότι οι μειώσεις θα «απλωθούν» στους επόμενους τέσσερις μήνες.


Ο υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 η χώρα απέκτησε ψηφιακή και ηλεκτρονική βάση όλων των συντάξεων και έτσι, όπως είπε, γνωρίζει για πρώτη φορά «πόσους συνταξιούχους έχει και πόσες συντάξεις δίνει».

«Έχουμε συγκλίνει στο 90% της ψηφιακής βάσης, έχουμε μία απόκλιση 10% συνταξιούχων που δεν έχουν δώσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα έχει ταυτοποιηθεί και ψηφιοποιηθεί το 100%.

Όσον αφορά στις απογραφές των συνταξιούχων διαφόρων ταμείων, η κατεύθυνση που έχει δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου είναι ότι όλες θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2013, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβατική περίοδος.

Αμέσως μετά, θα αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα Αριάδνη το οποίο θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο κάθε δημογραφική αλλαγή εκμηδενίζοντας τα φαινόμενα των πλαστών και παράνομων συντάξεων.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ