2013-01-08 10:40:24
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ο έλεγχος της μετανάστευσης η πιο δαπανηρή υπηρεσία επιβολής του νόμου
Η αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε μέσα στο οικονομικό έτος 2012 για την ενίσχυση της υπηρεσίας μετανάστευσης 24% περισσότερο από ότι για το FBI και όλες τις άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνολικά, όπως προκύπτει από τα ευρήματα έκθεσης του think tank Migration Policy Institute. 

Συγκεκριμένα, η έκθεση αποκαλύπτει πως η αμερικανική κυβέρνηση διέθεσε το περασμένο οικονομικό έτος 18 δισεκατομμύρια δολάρια στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων, την υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων και το πρόγραμμα US VISIT του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που καταχωρεί τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις φωτογραφίες των ξένων επισκεπτών στις ΗΠΑ. 

Οι συνολικές δαπάνες υπέρ των άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου, που περιλαμβάνουν το FBI, την αντιναρκωτική υπηρεσία (DEA), τη Μυστική Υπηρεσία που φρουρεί τον πρόεδρο, την Υπηρεσία Αμερικανών Σερίφηδων και το Γραφείο Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών (BATF), ανέρχονται στα 14,4 δισεκ. δολάρια. 


Σύμφωνα με την έκθεση περισσότεροι άνθρωποι συλλαμβάνονται κάθε χρόνο από το σύστημα ελέγχου μετανάστευσης από τον αριθμό των κρατουμένων που εκτίουν ποινές σε κρατικά σωφρονιστικά ιδρύματα για τα υπόλοιπα ομοσπονδιακά ποινικά αδικήματα.

«Σήμερα, η επιβολή των νόμων για τη μετανάστευση θεωρείται ως η πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επιβολή της ποινικής νομοθεσίας, βάσει του προϋπολογισμού, των δραστηριοτήτων και του όγκου των υποθέσεων», είπε η συνεργάτρια της ΜΡΙ Ντόρις Μάισνερ, η οποία είχε υπηρετήσει ως επίτροπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Ιθαγένειας από το 1993 έως το 2000. 

Οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα—τους οποίους υποστηρίζουν τόσο οι Ρεπουμπλικανοί, όσο κι οι Δημοκρατικοί—έχουν εφαρμοστεί κι αποδίδουν.

Οι πρακτικές αυτές κατέληξαν στην στα υψηλά επίπεδα απελάσεων και στα μικρότερα ποσοστά συλλήψεων την τελευταία 40ετία στη μεθόριο μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ. 

Ωστόσο, η Μάισνερ υποστηρίζει πως η επιβολή του νόμου δεν είναι αρκετή, υπογραμμίζοντας πως περισσότερο είναι προϋπόθεση για μία εκτενέστερη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Η αλλαγή του μεταναστευτικού ήταν ανάμεσα στις δεσμεύσεις του Μπαράκ Ομπάμα κατά την πρώτη θητεία του, αν και τελικά δεν έγιναν πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση. Το θέμα θα επανέλθει μέσα στο χρόνο.

Στις ΗΠΑ πιστεύεται ότι ζουν περί τα 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά.
www.tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ