2013-01-08 10:42:04
Φωτογραφία για Σήμερα ο Κώστας Γαβράς στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Πολιτική και σινεμά, το θέμα της ομιλίας του σήμερα, Τρίτη 8 Ιανουαρίου

Με αφορμή τη νέα του ταινία «Το Κεφάλαιο» (Le Capital), ο διεθνής Ελληνας και βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα μιλήσει για την πολιτική και το πολιτικό σινεμά. Η συζήτηση, με τη συμμετοχή του κοινού, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013, στις 20:30 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, ενώ την ευθύνη του συντονισμού θα έχει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά.

Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά και θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της Στέγης.

Ο Κώστας Γαβράς γεννήθηκε στην Ελλάδα, στα Λουτρά Ηραίας. Σπούδασε λογοτεχνία στη Σορβόνη και κινηματογράφο στο Ινστιτούτο IDHEC. Μετά την αποφοίτησή του, αποφάσισε να μείνει στη Γαλλία. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, το «Z», κέρδισε το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Οσκαρ Μοντάζ το 1970 και προτάθηκε για άλλα τρία Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου).


Η ταινία του «Ο αγνοούμενος» το 1982 κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ ο Κώστας Γαβράς απέσπασε το Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου την ίδια χρονιά. Η πλούσια φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνει τις ταινίες «Σε Κατάσταση Πολιορκίας» (1972),  «Το Μουσικό Κουτί» (1989 - Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1990), «Αμήν» (2002, βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σεναρίου), «Το Τσεκούρι» (2005) και «Παράδεισος στη Δύση» (2009).

Η εκδήλωση στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Odeon και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ωρα έναρξης: 20:30

Μικρή Σκηνή

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν από την εκδήλωση. 

Δείτε συνέντευξη Κ. Γαβρά στο Βήμα με αφορμή το «Κεφάλαιο» εδώ
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ