2013-01-08 10:43:01
Φωτογραφία για 6 «κρυμμένα» χαρακτηριστικά των Windows 8 που θα σας γίνουν… απαραίτητα
Κάποιοι από εσάς έχετε εγκαταστήσει ήδη τα Windows 8 στα μηχανήματά σας. Με την περίοδο προσαρμογής να έχει περάσει, εκείνο που θέλετε τώρα από αυτά είναι να σας «εκπλήσσουν» ευχάριστα καθημερινά, ανακαλύπτοντας τις νέες τους καινοτόμες δυνατότητες.

Είστε στο σωστό άρθρο για να μάθετε κάποια χαρακτηριστικά τους, που θα σας αρέσουν πολύ. Μπορεί στη desktop έκδοσή τους τα Windows 8 να παραπέμπουν αρκετά στα Windows 7 που είχατε, έτσι κι αλλιώς, συνηθίσει εδώ και καιρό, διαθέτουν, όμως, πολλές νέες συντομεύσεις, επιλογές και «κολπάκια» ενσωματωμένα στο ολοκαίνουριο λειτουργικό που θα σας γοητεύσουν από τη στιγμή που θα τα ανακαλύψετε. Ας δούμε κάποια απ’ αυτά που ίσως δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί 1. Το «μυστικό» μενού έναρξης

Είναι, πλέον, γνωστό σε όλους ότι η Microsoft έχει αντικαταστήσει το παλαιό «Start Menu» -με τη δημοφιλή «σφαίρα» πάνω στην οποία τοποθετούσατε το ποντίκι για να εμφανιστεί το μενού έναρξης- με μία εντελώς διαφορετική λογική
. Μία animated σελίδα με tiles που περιλαμβάνουν τις εφαρμογές σας. Παρ’ όλα αυτά, ένα είδος… Start Menu θα μπορούσαμε να πούμε ότι παραμένει. Πώς εμφανίζεται αυτό; Κάνοντας δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα μενού γρήγορων συνδέσεων που σας παρέχει πρόσβαση στο «Control Panel», το «Task Manager», μία λίστα με τα προγράμματα, καθώς και άλλες «κομβικές» λειτουργίες του συστήματος. Από εκεί μπορείτε να αναζητήσετε διάφορα αρχεία, να χρησιμοποιήσετε το «Run», να ανοίξετε τον «File Explorer» και πολλά ακόμη.

2. Αυτόματο Backup

Μία νέα λειτουργία στα Windows 8 είναι το «File History», που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το «Time Machine» της Apple, καταγράφοντας αυτόματα παλαιότερες versions των αρχείων σας, τα οποία μπορείτε να επαναφέρετε εάν υπάρξει σχετική ανάγκη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή, επομένως θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τις επιλογές «System» και «Security Screen» στο «Control Panel» σας ώστε να το «τρέξετε». Θα πρέπει, επίσης, να έχετε στη διάθεσή σας έναν δεύτερο σκληρό δίσκο -είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό είτε σε δίκτυο- ώστε να αποθηκευτούν τα αρχεία σας στις προηγούμενες versions τους. Μόλις πραγματοποιήσετε το σετάρισμα όλων αυτών, η λειτουργία κάνει τη «δουλειά» της με αυτοματοποιημένο τρόπο και μπορεί, πραγματικά, να αποδειχθεί σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις… χάνοντας ένα μέρος μίας εργασίας που χρειάζεστε επειγόντως ή φωτογραφίες από διακοπές που μπορεί να αποτελούν μέρος μίας αγαπημένης ανάμνησης.

3. «Αναμειγνύοντας» το Metro με το… Desktop Interface

Μπορεί τα Windows 7 να σας έδιναν τη δυνατότητα να χωρίσετε τα παράθυρα στις δύο πλευρές της οθόνης σας, τα Windows 8 όμως προχωρούν ακόμη περισσότερο. Πώς; Οι Metro-style εφαρμογές της αρχικής οθόνης τους (όπως το «People» ή το «Weather») μπορούν να τοποθετηθούν στην αριστερή ή τη δεξιά άκρη της οθόνης και να ενεργοποιούνται σε ένα ειδικό «mini mode» την ίδια χρονική στιγμή που μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγχετε τον καιρό ενώ δουλεύετε στο Photoshop ή να ρίχνετε μία ματιά στο Twitter feed σας ενώ σας «παιδεύουν» κάποια νούμερα στο Excel. Κάνοντας click & drag στο πάνω μέρος κάθε Windows 8 εφαρμογής, μπορείτε να τη σύρετε προς μία άκρη της οθόνης και να την τοποθετήσετε εκεί ώστε να λειτουργεί σε ένα «mini mode». Στη συνέχεια, σύροντας τη μαύρη μπάρα στην άκρη της εφαρμογής προς τα μέσα, μπορείτε να την επαναφέρετε και στο «full mode» της. Επιπρόσθετα, να σημειώσουμε ότι έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε δύο Metro Apps την ίδια χρονική στιγμή.

4. Συγχρονισμός παντού…

Αν έχετε μόλις πραγματοποιήσει την αναβάθμισή σας στα Windows 8, είναι πιθανόν να χρησιμοποιείτε ακόμη τα παλιά user accounts σας – και να μην έχετε συνειδητοποιήσει τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα με τα νέα Windows IDs. Κάνοντας sign in μ’ αυτά τα ID (είναι τα ίδια που χρησιμοποιείτε σε Microsoft υπηρεσίες, όπως το Skydrive και τα Hotmail/Outlook.com) μπορείτε να κάνετε συγχρονισμό στα emails και τις φωτογραφίες σας πιο εύκολα από ποτέ, αλλά και να μεταφέρετε τις ρυθμίσεις και τις προτιμήσεις σας στα Windows 8, στη στιγμή, από όποια τοποθεσία και αν συνδεθείτε. Αν διαθέτετε, για παράδειγμα, Windows 8 μηχανήματα στο σπίτι αλλά και το γραφείο, μπορείτε, με απλό και «ανώδυνο» τρόπο, να διατηρήσετε τις προτιμήσεις σας, το wallpaper που έχετε τοποθετήσει στο desktop, τα bookmarks σας στο Internet και άλλα δεδομένα, τα οποία μπορεί να είναι διαθέσιμα και στα δύο μηχανήματα. Μπορείτε ακόμη να ορίσετε τι επιθυμείτε και τι όχι να συγχρονιστεί όσον αφορά τα settings σας, αν θέλετε να κρατήσετε τις παραμετροποιήσεις σας χωρίς συγχρονισμό των passwords σας.

Διαβάστε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εδώ
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ