2013-01-08 12:06:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Έδωσαν απο λάθος εξετάσεις καρκινοπαθούς σε υγιή πολίτη!
Μπέρδεψαν τις εξετάσεις 64χρονου καρκινοπαθούς στον οποίο και έδωσαν «καθαρό» αποτέλεσμα, δίνοντας όμως σε άλλον, άγνωστο μέχρι στιγμής ασθενή, τις δικές του Ο ένας λογικά έχει τρελαθεί και ίσως υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, χωρίς να χρειάζεται (!), ο άλλος, ο οποίος είναι απο το Αγρίνιο, θα πρέπει να περάσει ξανά το μαρτύριο της παρακέντησης στον πνεύμονα

Όταν το βλέπουμε σε κάποια παλιά ελληνική ταινία, γελάμε. Αλίμονο όμως αν τύχει και το ζήσουμε… Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια λάθη και μπερδέματα, όταν όμως πρόκειται κυριολεκτικά για ζήτημα ζωής ή θανάτου, η όλη κατάσταση χάνει την όποια αστεία διάσταση θα μπορούσε ενδεχομένως κανείς να της προσδώσει και γίνεται κυριολεκτικά τραγική. Η ιστορία στην οποία θα αναφερθούμε ακολούθως αφορά 64χρονο Αγρινιώτη, ο οποίος και επί σειρά ετών ταλαιπωρείται απ’ την επάρατη νόσο.

Ο κ. Κ.Σ. χρειάστηκε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Πατρών (αφού το δικό μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις) και να υποβληθεί σε μια σειρά από δύσκολες και επίπονες εξετάσεις
. Η βιοψία έγινε με παρακέντηση στον πνεύμονα, στις 12 του περασμένου μήνα. Οι εξετάσεις βγήκαν λίγες ημέρες αργότερα και, ω του θαύματος, έδειχναν ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα… Με τη διαφορά πως ήταν οι εξετάσεις άλλου ασθενούς, ο οποίος και είχε υποβληθεί επίσης σε παρακέντηση, στις 20 όμως Δεκεμβρίου.

Το λάθος εντοπίστηκε απ’ τον 64χρονο ακριβώς λόγω της ημερομηνίας. Ο ίδιος και οι οικείοι του έσπευσαν να ενημερώσουν το νοσοκομείο των Πατρών για τα καθέκαστα και ξεκίνησε η αναζήτηση του έτερου ασθενούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού είχαν καταχωρηθεί λάθος στοιχεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι «καθαρές» εξετάσεις που έδωσαν στον Κ.Σ. ανήκουν σε άνθρωπο που λογικά παρέλαβε τις δικές του, οι οποίες και προφανώς δεν είναι καθαρές.

Με βάση εκείνες τις εξετάσεις, ο εν λόγω άγνωστος και υγιής άνθρωπος, …θα υποβληθεί σε χημειοθεραπείες; Αυτό θα συμβεί, απ’ τη στιγμή που δεν είναι εφικτό να εντοπιστεί και να ενημερωθεί. Χώρια βεβαίως η ψυχολογική πίεση και το σοκ που αναμφίβολα υπέστη βλέποντας τα αποτελέσματα. Όσο για τον Κ.Σ., θα πρέπει τώρα να επαναλάβει την ίδια επώδυνη εξέταση, να υποστεί το ίδιο μαρτύριο, να ταλαιπωρηθεί, να μπει στη διαδικασία των μετακινήσεων και να περιμένει… με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην υγεία του.

Μέσα σ’ όλα αυτά να συμπληρώσουμε και τα του πρόσθετου κόστους που θα επιβαρυνθεί το εθνικό σύστημα υγείας και το ασφαλιστικό ταμείο του 64χρονου, αν και αυτό είναι το έλασσον. Και κάτι τελευταίο: Τα λάθη ανθρώπινα είναι. Και όλοι κάνουμε λάθη στη δουλειά μας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα λάθη είναι απλώς ανεπίτρεπτα!

Πηγή: Εφημερίδα «Συνείδηση»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ