2013-01-08 15:31:02
Φωτογραφία για Ένας...King στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μαούριτσιο Φάμπρι στον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για τον Χοακίμ Ντεβανίρ Φερέιρα ντο Κάρμο γνωστό και ως Κινγκ που έκανε καριέρα κυρίως στον Ιωνικό μένοντας για τέσσερις σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος με πορτογαλική υπηκοότητα γεννήθηκε το 1970 και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Μπράγκα. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Φαρένσε, ενώ αγωνίστηκε ελάχιστα και στην Μπενφίκα.

Ακολούθησαν κατά σειρά Ατλέτικο Μαδρίτης Β΄, Φαρένσε, Αλγεθίρας, Ιωνικός, Βέροια, Καβάλα ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Θερμαϊκό την σεζόν 2008/09.

Τον Ιούλιο του 2012, ο Κινγκ εργάστηκε για πρώτη φορά ως προπονητής στην Αλγκουέιρο, ομάδα Γ΄ κατηγορίας της Πορτογαλίας.

Ο νέος ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού, είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο και για το επεισόδιο που είχε με τον Νέρι Καστίγιο σε αναμέτρηση μεταξύ Ιωνικού και Ολυμπιακού (0-4).


Τότε, ο Μεξικανός διεθνής είχε ανατρέψει με ένα τάκλιν με τα δύο πόδια τον Κινγκ και στη συνέχεια, επιχείρησε να τον πατήσει. Κίνηση που εξαγρίωσε τον θηριώδη αμυντικό και τον οδήγησε να πιάσει από τον λαιμό τον Καστίγιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάει ελληνικά, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη του στο "τριφύλλι".

"Για μένα το ποδόσφαιρο δεν είναι επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό. Είναι απλώς ποδόσφαιρο. Να τρέχω και να παίζω.

Αν ήθελα περισσότερα χρήματα, θα είχα δεχτεί την πρόταση του κ. Ψωμιάδη να αναλάβω πόστο στην Καβάλα. Δεν τη δέχτηκα. Την άφησα για το μέλλον" είχε τονίσει το 2009 στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" ως ποδοσφαιριστής του Θερμαϊκού.

Για το γεγονός πως αγωνιζόταν ενώ είχε πατήσει τα 39 είχε πει: "Εχω τις οικονομίες μου. Έβγαλα χρήματα. Άλλα τα έφαγα, τα περισσότερα τα κράτησα. Μου φτάνουν".

Όσο για την καθημερινότητα του; "Ξύπνημα στις 7 το πρωί. Θα πάρω πρωινό με τη μεγάλη μου κόρη, θα την πάω στο σχολείο και μετά θα βοηθήσω τη σύζυγο με τα δίδυμα.

Μετά "σερφάρισμα" στο Ιντερνετ, ταινίες στο βίντεο, γυμναστική, προπόνηση. Το βράδυ, όπως όλοι στο χωριό, νωρίς για ύπνο. Τα Σαββατοκύριακα, αν δεν έχουμε ματς, το πρόγραμμα έχει βόλτα με την οικογένεια. Η ζωή είναι απλή".

Δείτε το επεισόδιο του Φερέιρα Κινγκ με τον Νέρι Καστίγιο (1΄07'')
sport24.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Τελειώνει» ο Γόντικας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Τελειώνει» ο Γόντικας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ