2013-01-08 18:33:04
Φωτογραφία για Μεγάλο αφιέρωμα των Αυστραλών: Έρχονται για εξωσωματική στην Ελλάδα!
Πολλά ζευγάρια από την Αυστραλία έρχονται πλέον στην Ελλάδα για να προγραμματίσουν το όνειρό τους και να αποκτήσουν ένα παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) που την εφαρμόζει ο Ελληνοαυστραλός γιατρός Κώστας Πάντος στην κλινική του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής "Γένεσις". Μάλιστα ο κ. Πάντος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της SBS ότι τουλάχιστον 600 παιδιά της Αυστραλίας έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με τη μέθοδο αυτή.

Ο δρ Πάντος είπε στη συνέντευξή του ότι πολλά από τα ζευγάρια έρχονται από την Αυστραλία στην Ελλάδα για να πάρουν ξένο ωάριο από δότριες ή για να προσπαθήσουν να τεκνοποιήσουν με το δικό τους γενετικό υλικό, καθώς έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία. Μάλιστα, ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα μια γυναίκας από τη Μελβούρνη που έκανε 40 προσπάθειες στην Αυστραλία και έμεινε έγκυος στην Ελλάδα, με την πρώτη προσπάθεια, σε δίδυμα.


Ο Έλληνας επιστήμονας εξήγησε ακόμη ότι κάποιοι έρχονται στην Ελλάδα για ξένο γενετικό υλικό, επειδή στην Αυστραλία ο δότης πρέπει να είναι γνωστός και το παιδί να έχει πρόσβαση στο αρχείο, ώστε να μπορεί, μόλις ενηλικιωθεί , αν το θελήσει, να συναντήσει τους βιολογικούς του πατέρα ή μητέρα. Η νομοθεσία αυτή απωθεί πάρα πολλά ζευγάρια αλλά και δότες επειδή ξέρουν ότι κάποια μέρα θα χτυπήσει η πόρτα ένα παιδί και θα τους αποκαλέσει «μπαμπά» ή «μαμά».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Έλληνας επιστήμονας απασχολεί τα μέσα της χώρας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρουσιαστεί οι επιστημονικές επιτυχίες και οι καινοτομίες του στον αυστραλιανό Τύπο.

Δείτε τι έγραψε το site του κρατικού καναλιού της Αυστραλίας SBS για τον Έλληνα γυναικολόγο κ. Κωνσταντίνο Πάντο, διευθυντής της κλινικής "Γένεσις Αθηνών" στο Χαλάνδρι.

www.markos.tv
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ