2013-01-08 21:59:36
Φωτογραφία για Έχω ρωσικό διαβατήριο, είμαι Γάλλος, κρατώ τη βελγική υπηκοότητα, λέει ο Ντεπαρντιέ
Το νέο απόκτημα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ένα ρωσικό διαβατήριο.

Παρίσι: Παρότι πήρε ρωσικό διαβατήριο για να αποφύγει την βαριά φορολογία στα υψηλά εισοδήματα που αποφάσισε η κυβέρνηση Ολάντ πριν απορριφθεί το μέτρο από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θυμίζει στους συμπατριώτες του ότι είναι Γάλλος και «θα έχω σίγουρα τη διπλή βελγική υπηκοότητα».

Μιλώντας στο αθλητικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο L’Equipe 21, ο Ντεπαρντιέ δεν δέχτηκε ότι ζήτησε ρωσικό διαβατήριο για να αποφύγει τους φόρους.

«Αν ήθελα να αποφύγω τους φόρους, θα το είχα κάνει εδώ και καιρό» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «ορισμένοι έφυγαν πριν από 20 χρόνια.

» Μεταξύ των 50 Γάλλων της εφημερίδας JDD [σ.σ. οι 50 προσφιλέστερες προσωπικότητες των Γάλλων σύμφωνα την ετήσια κατάταξη της Journal du Dimanche], υπάρχουν ίσως 20 που βρίσκονται στη Γαλλία. Οι άλλοι 30 είναι αλλού».


Συνέχισε δε λέγοντας ότι «είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να αντιτίθενται σε αυτό. Είμαι πολίτης του κόσμου. Έχω ταξιδέψει σε χώρες όπου είδα πραγματικές αδικίες. Δεν ήταν καθόλου ωραίο. Όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

» Εναπόκειται στους πολιτικούς να κάνουν πράγματα. Μερικές φορές είμαι αδέξιος στις παρατηρήσεις μου, αλλά είμαι άνθρωπος. Μπορώ επίσης και να κάνω λάθος, αλλά ποτέ σε θέματα καρδιάς», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα:

Ο Ντεπαρντιέ συναντήθηκε με τον Πούτιν και παρέλαβε το ρωσικό του διαβατήριο (06/01/2013)Στο «πετσί» του ρωσικού ρόλου μπήκε για τα καλά ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ (07/01/2013)

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ