2013-01-08 23:18:03
Φωτογραφία για Nέα σύλληψη για την υπόθεση των εταιρειών Energa - Hellas Power
Ένας 32χρονος συνελήφθη την Δευτέρα το απόγευμα στη Φιλοθέη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο διατάσσεται... η σύλληψή του για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Το όνομα του 32χρονου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκεται στην υπόθεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power. Για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των εταιρειών Εnerga και Hellas Power, αφορούσαν στη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και του τέλους ακίνητης περιουσίας και στην εξαγωγή των επίμαχων ποσών, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ