2013-01-09 08:11:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Χωρίς μεταφορά οι μαθητές – Καταγγέλλει τη σύμβαση το ΚΤΕΛ – Πάνω από τρία εκατ. ευρώ οι οφειλές
Αποκομμένοι από τα σχολεία τους χωρίς δυνατότητα μεταφοράς, κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες μαθητές του νομού Ηλείας από αύριο. Αιτία για αυτό η μη υπογραφή της νέας

σύμβασης και τα συσσωρευμένα και δυσβάσταχτα χρέη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τον ανάδοχο του έργου της μεταφοράς των μαθητών που είναι το ΚΤΕΛ Ηλείας.

Μετά από διαβουλεύσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα αλλά και απευθείας συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας Χρήστος Δημακόπουλος, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, δεν φάνηκε να αίρεται το αδιέξοδου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από αύριο να μην εκτελούνται τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών. Το ΚΤΕΛ προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης. Αιτία της καταγγελίας αυτής θα είναι η άρνηση του Περιφερειάρχη να υπογράψει τη νέα σύμβαση μεταφοράς μαθητών, επικαλούμενος νομικά κωλύματα, όπως αυτά προκύπτουν μετά την ισχύ της υπ' αρ. 4089/2012 πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ρυθμίζει τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών. Οι πληροφορίες μας, από νομικούς κύκλους λένε, ότι πρόκειται για παρερμηνεία της άνω πράξης νομοθετικού περιεχομένου.


Το ΚΤΕΛ Ηλείας αναμένεται να καταγγείλει σήμερα την εν λόγω σύμβαση, εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Σε απελπιστική κατάσταση οι μεταφορείς των μαθητών - όχι μόνο το ΚΤΕΛ - μετά από την χρηματοδότηση από την τσέπη τους, του έργου για πάνω από δύο χρόνια, δεν αντέχουν άλλο. Το ποσό που οφείλει η Περιφέρεια στο ΚΤΕΛ είναι πάνω από τρία εκατ. ευρώ.

Πλέον γεννάται μείζον θέμα σε κρίσιμες στιγμές για το κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες. Σκληρά θα πληγούν, ιδιαίτερα, οι μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών και οι οικογένειές τους. Η κοινωνική αναλγησία του κράτους, αρχίζει να διαφαίνεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους.

Και η Ηλεία φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα κέντρα των αποφάσεων, κάτι που τελευταία γίνεται ιδιαίτερα αισθητό. Μακριά από τα προβλήματα φαίνεται πως μένει και η αχαϊκή πρωτεύουσα και περισσότερο η Διοίκηση της Περιφέρειας. Είναι τραγικό το γεγονός ότι από αύριο δεν θα μπορούν οι μαθητές της Ηλείας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Μετά τον ακρωτηριασμό της Ολυμπίας οδού και της ματαίωση πολλών άλλων έργων που η υλοποίησή τους θα συνέβαλε στην ανάπτυξη του τόπου μας, έρχεται και η περικοπή, για καθαρά οικονομικούς λόγους, της μεταφοράς των μαθητών προς τα σχολεία τους.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα ρέστα του για Τάτο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα ρέστα του για Τάτο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ