2013-01-09 11:01:02
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία του ΕΣΘ για αποκλεισμό των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου
Τη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του λιανικού εμπορίου από τη δράση ενίσχυσης των ΜμΕ με αξιοποίηση πόρων των περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ εκφράζει ο ...Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΘ σημειώνει πως η αναμενόμενη προκήρυξη του προγράμματος αποτελεί μια ιδιαίτερα καλοδεχούμενη δράση για το ελληνικό εμπόριο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ως αντίδοτο στην κρίση και κίνητρο ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προσθέτοντας ωστόσο ότι δυστυχώς απουσιάζει το λιανικό εμπόριο.

Ο ΕΣΘ διαμαρτύρεται για την «πιθανή αυτή εξέλιξη, η οποία ανατρέπει τις προσδοκίες μεγάλου αριθμού μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, δημιουργία βιώσιμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και εν γένει στήριξη και τόνωση της αγοράς και της εθνικής οικονομίας.


Εν μέσω της έντονης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πλήξει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία μας, οι μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις αναζητούν σημαντικά εφόδια στην προσπάθειά τους να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Το ελληνικό εμπόριο, είτε χονδρικό είτε λιανικό, θα πρέπει να συμμετέχει σε ισότιμη βάση με τις λοιπές παραγωγικές τάξεις και μάλιστα ειδικό βάρος να δοθεί στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αξιοποιήσουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντεπεξέλθουν σε ένα λίαν ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον».
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ