2013-01-09 11:04:07
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Πάνω από 194 εκατ. έφυγαν από την Ελλάδα!
​Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση σε μια Ελλάδα που υποφέρει οικονομικά, η είδηση ότι οι μετανάστες έχουν στείλει 194 εκατομμύρια ευρώ στις χώρες τους!

Είτε μέσω του «νόμιμου» τρόπου αποστολής μικροεμβασμάτων στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό οι μετανάστες που ζούνε στην Ελλάδα, είτε με τον παράνομο τρόπο, δηλαδή κρυμμένα χρήματα σε φορτηγά, σε αποσκευές, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Με έγγραφο του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τα εμβάσματα οικονομικών μεταναστών στο εξωτερικό και ενημερώνει ότι η εκροή χρημάτων από τη χώρα μας προς τρίτες χώρες αφορά κυρίως ασιατικές χώρες (Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ) και αφρικανικές χώρες.

Η Αρχή αναφέρει ότι για τις περιπτώσεις παράνομης εξαγωγής δεν έχει στοιχεία, παρά μόνο για τις περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί από τις τελωνειακές αρχές. «Το βέβαιο είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος εκροών γίνεται με τον «νόμιμο» τρόπο αποστολής εμβασμάτων, που όμως είναι κατακερματισμένα σε μικρά ποσά 300- 1.000 ευρώ, έτσι ώστε να είναι δυσχερής ο έλεγχος των αποστολών και πολύ πιο δυσχερής ο φορολογικός έλεγχος» σημειώνει ο κ. Νικολούδης.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ