2013-01-09 12:33:09
Φωτογραφία για Πάτρα: 22 χρόνια χωρίς τον Νίκο Τεμπονέρα - Σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης - Δείτε βίντεο από τις μέρες του ΄91
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το Νίκο Τεμπονέρα την Τετάρτη 09/01/2013 και καλεί όλους τους εργαζόμενους να αποδώσουν φόρο τιμής με τη συμμετοχή τους στη μνήμη του αγωνιστή καθηγητή. Για σήμερα στις 6 το απογευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα στην πλατεία Βουδ και θα ακολουθήσει διαδήλωση.Σε ανακοίνωσή του αναφέρει για τον Νίκο Τεμπονέρα:

"Θυσιάστηκε αταλάντευτα για τις αξίες που υπηρετούσε ως δάσκαλος, όπου το τίμημα για αυτή την στάση ζωής δυστυχώς ήταν ο θάνατος.

Πιστεύοντας ακράδαντα στους συλλογικούς αγώνες, στο «όλοι μια γροθιά» στην αλληλεγγύη, την διεκδίκηση του δίκιου, θα αποτελεί για πάντα σύμβολο αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας.

«Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ» είναι ένα σύνθημα παρακαταθήκη διαχρονικό ενάντια στη βία και τη βαρβαρότητα.

Τώρα μέσα σε όλη αυτή τη δίνη που βιώνει ολόκληρη η χώρα πρέπει να παραδειγματιστούμε από το σθένος του Νίκου Τεμπονέρα της διατήρησης των αξιών για μια καλύτερη παιδεία σε μία καλύτερη κοινωνία".


Κάλεσμα για τις αυριανές εκδηλώσεις με αφορμή τα 22 χρόνια απο τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα απευθύνει και το ΕΑΜ.

Σε αυτό αναφέρεται:

….Ένας άνθρωπος καίγεται ένας άνθρωπος φωτίζει τη νύχτα ολόρθος σ’ενα φυλάκιο φωτίζει τη νύχτα τον άλειψαν πετρέλαιο και τον άναψαν άναψε κιόλας μια μεγάλη φωτιά στο κόσμο πάμε να ζεσταθούμε απόψε να δούμε λίγο ουρανό… να δούνε την ώρα να δούνε ότι είναι η ώρα που κανένα ρολόι δεν έδειξε ποτέ Πηγή: thebest
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καθηγητές με καραβάνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καθηγητές με καραβάνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ