2013-01-09 15:03:35
Φωτογραφία για Απ.Κατσιφάρας: Ζητά ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση της 6ης ΕΜΑΚ
Την άμεση ανάκληση της απόφασης που καταργεί την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

«Η απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προχωρήσει σε κατάργηση της 6ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), που εδρεύει στην Πάτρα, είναι προφανές ότι θα αποδυναμώσει καίρια την ετοιμότητα και θα εξασθενήσει αποφασιστικά τις δυνάμεις της περιοχής μας έναντι φυσικών καταστροφών και άλλων συμβάντων έκτακτου χαρακτήρα», ανέφερε σε επιστολή του προς τον Υπουργό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Και πρόσθεσε: «Η 6η ΕΜΑΚ, στελεχωμένη από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, είναι ο κύριος άξονας των επιχειρησιακών σχεδιασμών μας στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας. Παρά τις καταγεγραμμένες ελλείψεις της σε προσωπικό και τις αδυναμίες της σε υλικοτεχνική υποδομή η Υπηρεσία, όποτε χρειάστηκε, επενέβη άμεσα και αποτελεσματικά, σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Δεν θα επιχειρηματολογήσω για την αυταπόδεικτη αναγκαιότητα της διατήρησης της 6ης ΕΜΑΚ στην Πάτρα. Θα σας θέσω, ωστόσο, με ευθύ τρόπο το αίτημα της άμεσης ανάκλησης κάθε απόφασης που προβλέπει την κατάργηση από την περιοχή μιας τόσο νευραλγικής Υπηρεσίας».


«Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη περιστολής των δαπανών στον δημόσιο τομέα», συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας. «Ωστόσο, κύριε Υπουργέ, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε πως στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων δεν είναι δυνατόν να απογυμνώνεται η επιχειρησιακή μας ικανότητα και ετοιμότητα έναντι φυσικών καταστροφών, όπου κάθε λεπτό είναι κρίσιμο για την προστασία του πολίτη.Η Πάτρα, ως κέντρο του Δυτικού Άξονα της χώρας, δεν μπορεί να μην διαθέτει ένα πλήρες και επαρκές πλαίσιο πολιτικής προστασίας. Η κατάργηση της 6ης ΕΜΑΚ και ο σχεδιασμός που προβλέπει την μετάκληση δυνάμεων από την Αθήνα σε περίπτωση φυσικής ή άλλης καταστροφής εκ των πραγμάτων αποψιλώνει την Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, την Πελοπόννησο και ένα τμήμα της Στερεάς Ελλάδας από έναν σημαντικό πυλώνα άμεσης αντίδρασης και προστασίας».

Και η επιστολή του Περιφερειάρχη καταλήγει ως εξής: «Μεγάλες δημόσιες υποδομές όπως το λιμάνι της Πάτρας (όπου πρόσφατα κατεγράφη σημαντικό συμβάν με μεγάλη πυρκαγιά σε οχηματαγωγό πλοίο), η «Ολυμπία» και η «Ιόνια» Οδός αλλά και το σύνολο των δημόσιων υποδομών, με την κατάργηση της 6ης ΕΜΑΚ θα βρεθούν ανοχύρωτες. Γνωρίζοντας ότι και δική σας μέριμνα είναι η μεγαλύτερη δυνατόν προστασία των πολιτών είμαι βέβαιος ότι θα ανακαλέσετε την απόφαση κατάργησης της 6ης ΕΜΑΚ και επιπροσθέτως θα εξετάσετε την δυνατότητα ενίσχυσης της σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ