2013-01-09 16:23:07
Φωτογραφία για Έτοιμος να μάθει από τον Button, αλλά και να παλέψει για τον τίτλο ο Perez
Η νέα ζωή του Sergio Perez ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη 9/1, όταν και επισκέφθηκε την έδρα της McLaren στο Woking για να έχει την πρώτη του γνωριμία με τους ανθρώπους που θα συνεργαστεί τα επόμενα χρόνια αλλά και να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ως μέλος της ομάδας πλέον.

Ο 22χρονος πιλότος από το Μεξικό έφτασε το πρωί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ομάδας σε μια πορτοκαλί κάμπριο McLaren MP4-12c και ντυμένος στα χρώματα της νέας του ομάδας. Οι προσδοκίες είναι υψηλές και το γνωρίζει πολύ καλά.

Στη Sauber τα πήγε περίφημα αλλά οι απαιτήσεις δεν ήταν υψηλές, στη McLaren όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς πρόκειται για μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία του σπορ.

Επιπλέον, ο νεαρός πιλότος έχει το δύσκολο έργο να καλύψει το κενό που άφησε ο Lewis Hamilton, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes.

Σε ομάδες του βεληνεκούς της McLaren είσαι καταδικασμένος να κάνεις πρωταθλητισμό και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο Perez
. «Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα όπως η McLaren, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του (το Πρωτάθλημα). Αλλιώς δεν πρέπει να είσαι στη McLaren. Και αυτό γιατί όλοι στην ομάδα εργάζονται σκληρά έχοντας στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Έτσι, λοιπόν, και εγώ είμαι εδώ αποφασισμένος να δουλέψω γι' αυτόν το στόχο».

Ο γεννημένος στη Guadalajara πιλότος που πέρσι ανέβηκε 3 φορές στο βάθρο, μίλησε και για τον Jenson Button λέγοντας πως περιμένει να μάθει πολλά από τον Πρωταθλητή του 2009.

«Ο Jenson διαθέτει τεράστια εμπειρία και είναι πολύ γρήγορος οδηγός. Είναι ένας από τους κορυφαίους του grid και είναι βέβαιο πως θα είναι ταχύς και ανταγωνιστικός. Εγώ πρέπει να βρω το δικό μου χώρο στην ομάδα. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε πολύ καλά γιατί είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός - ο πιο έμπειρος που έχω συνεργαστεί έως τώρα στην καριέρα μου. Είναι εξαιρετικός Πρωταθλητής και θέλω να μάθω πράγματα από αυτόν, παράλληλα όμως θέλω και να τον νικήσω».

Η μετακίνηση στη McLaren «...είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται» για τον πιτσιρικά που πιστεύει πως θα μπορέσει να βελτιωθεί ως οδηγός χάρη στα υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτει η ομάδα.

«Η McLaren θα με βοηθήσει να βελτιωθώ σε πολλούς τομείς. Η προετοιμασία εδώ είναι πιο έντονη απ' ότι είχα συνηθίσει να κάνω μέχρι τώρα οπότε αυτομάτως με τη δουλειά θα βελτιωθώ».

Ερωτηθείς για την δύσκολη αποστολή που έχει μπροστά του ως αντικαταστάτης του Lewis Hamilton, είπε: «Σίγουρα έχω μεγάλα παπούτσια να καλύψω, καθώς ο Lewis είναι ένας από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο, οπότε δεν είναι εύκολο να καλύψεις ένα τέτοιο κενό. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο που μπορώ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε αγώνα και να δουλέψω σκληρά με αυτή τη μεγάλη οικογένεια της McLaren».

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ