2013-01-10 08:38:03
Φωτογραφία για Η λίστα Λαγκάρντ, καταλύτης για την επιστροφή των κλεμμένων!
Γράφει ο Μαγια

Συνεχίζουν να μας εμπαίζουν ασυστόλως αυτοί που έσπρωξαν το ένα τρίτον του εργατικού δυναμικού στην ανεργία, που κλείνουν μαγαζιά και σπίτια που διέσυραν και σκλάβωσαν τη χώρα, που ακόμα χαλκεύουν δεσμά για το μέλλον και βγαίνουν στις τηλεοπτικές οθόνες, μας κοιτούν ανερυθρίαστοι στα μάτια και μόνον μαλάκες δεν μας λένε Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια να περιορισθεί η διερεύνηση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ (την οποία είχαν κρύψει στα συρτάρια σαν να ήταν προσωπική τους υπόθεση), στον μέχρι πρότινος συνεργό τους. Στοχοποιούν ένα ήδη καμένο «πιόνι» του καθεστωτικού μηχανισμού για να διασώσουν τον ίδιο το μηχανισμό, τα οικονομικά αφεντικά τους, τις προηγούμενες φαύλες κυβερνήσεις, καθώς και τους «εκτελεστές» της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης…


Και καλά, Σαμαράς και Βενιζέλος, στυλοβάτες της πολύχρονης δικομματικής διεφθαρμένης διακυβέρνησης, κάνουν τη δουλειά τους! Ο Κουβέλης όμως; Γιατί σπεύδει να βάλει πλάτη στη διαπλοκή, όπου εμπλέκονται πολιτικοί, συγγενείς, κολλητοί, κόμματα, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, με μαύρο χρήμα, off shore, ΜΚΟ, διασυνδέσεις με ξένα κέντρα, άσκηση επιρροής σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία και η εξωτερική πολιτική, με εμπόρους όπλων, δάνεια, θέσεις σε ΔΣ κρατικών εταιρειών, σχέσεις με κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες; (Ρητορικό το ερώτημα…)

Πιστεύουν οι ανεκδιήγητοι ότι, ο κουρνιαχτός που σήκωσαν θα συγκαλύψει τις αθλιότητές τους και θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά, σε σχέση με τα ουσιώδη προβλήματα της περιόδου: την όξυνση της κρίσης και την ανεργία. Θα κρύψει το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που θα καταβάλουμε άμεσα για το 2010, όπως και για το 2011 και 2012 (παρ' όλο που γι’ αυτές τις δύο χρονιές πληρώσαμε την έκτακτη εισφορά μέσω της ΔΕΗ), τις μειώσεις συντάξεων και μισθών, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, τις μετατάξεις και τις απολύσεις που έρχονται. Και ακόμη θα περάσει απαρατήρητο το επικείμενο πάρτι της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας (ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, Ε.Β. Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ, ΕΥΑΘ, αεροδρόμια κ.λπ.).

Η αλήθεια θα παραμείνει μία. Το σύστημα είναι διεφθαρμένο, φροντίζει να παρανομεί, να ψεύδεται και να αυτοαμνηστεύεται.

Αλλά επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, αυτή η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμπερανγκ στο καθεστώς. Αρκεί να μετατραπεί σε καταλύτη που θα ξαναζεστάνει τη λαική οργή και αγανάκτηση. Τώρα, καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ το λαικό αίτημα (που περιέργως έχει ατονίσει) για την επιστροφή των κλεμμένων! Η βαρυγκομούσα Ελληνική κοινωνία ζητά Δικαιοσύνη!

Υ.Γ. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται ως εν δυνάμει κυβέρνηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ