2013-01-10 10:38:00
Φωτογραφία για Και ο Σαμαράς στο κάδρο...??? Η σχέση του πρωθυπουργού με τον συνταξιούχο πρέσβη και τη λίστα Λαγκάρντ...!!!
Τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ετοιμάζεται να βάλει στο κάδρο των πολιτικών που γνώριζαν για την λίστα Λαγκάρντ και σιώπησαν η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξουν την στενή σχέση του πρωθυπουργού με τον τέως πρέσβη Ηλεία Κλή ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βάση των καταθέσεων μαρτύρων που έχουν κληθεί στην δικαιοσύνη προκειμένου να ρίξουν φως στην ιστορία.

Ο κ. Κλής ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί από το διπλωματικό σώμα εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται σήμερα ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων στο Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων –ΣΕΒ- ενώ εμφανίζεται και ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Πρόσφατα μάλιστα στα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου εκπροσώπησε τον κ. Σαμαρά σε συνάντηση που αφορούσε τις ελληνορωσικές σχέσεις για τα πολιτιστικά θέματα και μάλιστα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι με βάση τις καταθέσεις του Η. Πλασκοβίτη αλλά και του Θ. Φλωράτου στον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος το πρόσωπο του τέως πρέσβη εμφανίζεται και στις δυο μαρτυρίες κατά την παραλαβή του σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου και την παράδοση του στις ελληνικές αρχές.

Οι νομικοί- βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γνωρίζουν το θέμα επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον ο Ηλείας Κλής να έχει διαδραματίσει τον ρόλο που του αποδίδουν –εφόσον φυσικά τα γεγονότα είναι έτσι- και να μην γνωρίζει ο Αντ. Σαμαράς απευθείας από τον σύμβουλο του τα πραγματικά γεγονότα.

Την ίδια στιγμή πάντως και μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τα δεκάδες στικάκια που κυκλοφορούν στις ελληνικές αρχές τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν τις έρευνες τους στο καλοκαίρι του 2010.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείεται οι ελληνικές αρχές να είχαν ειδοποιηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση για την ύπαρξη της λίστας από τότε, δηλαδή αρκετά πριν ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο.

http://newpost.gr/post/182006/i-sxesi-toy-prothypoyrgou-me-ton-syntaksiouxo-presvi-kai-ti-lista-lagkarnt/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ