2013-01-10 13:05:03
Φωτογραφία για ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ UEFA Η... ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ!
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, που αντικατοπτρίζεται με την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, έγινε κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", έκανε έναν απολογισμό για το πρώτο μισό της σεζόν και εκτός της ελληνικής ομάδας εξετάζει την περίπτωση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που επίσης διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της, ούσα κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Για την ΑΕΚ το κείμενο αναφέρει πως δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από την 7η θέση και πως αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού έντονα. Θεωρεί πως «Ο υποβιβασμός είναι μια ταπείνωση που ακόμα και οι πιο πετυχημένες ομάδες πρέπει να υπομείνουν.»

Στη συνέχεια παραθέτει παραδείγματα, άλλων ετών, μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων που πέρασαν «πέτρινα χρόνια»

Η Νυρεμβέργη τη σεζόν 1968-69 έμπαινε στο πρωτάθλημα ως πρωταθλήτρια αλλά η μαζική φυγή των παικτών της, ύστερα από τον αποκλείσμό στην Ευρώπη από τον Άγιαξ, την έφερε στη 17η θέση. Ήταν η μοναδική πρωταθλήτρια Γερμανίας που υποβιβάστηκε.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1972-73 σώθηκε την τελευταία στιγμή και ύστερα από την πρόσληψη του Τόμι Ντόχερτι στην τεχνική ηγεσία.

Στο κείμενο παρούσα είναι και η Μίλαν που την περίοδο 1981-82 τερμάτισε τρίτη από το τέλος, τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του 10ου τίτλου της.

Φυσικά η περίπτωση της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς το 2000 υποβιβάστηκε στη σεγούντα ντιβισιόν ύστερα από 66 χρόνια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ