2013-01-10 13:09:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Παρέμβαση Βανταράκη - Κουρή για την αξιοποίηση και λειτουργία του Παμπελοποννησιακού σταδίου
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο - ένα στάδιο στολίδι, που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Πατρέων, δεν έχει βρει το δρόμο του μέσα από τις διάφορες παλινωδίες των Δημοτικών Αρχών. To Στάδιο, για το οποίο εδώ και χρόνια υπήρχε δέσμευση, είτε επί δημαρχίας του κ. Φούρα είτε του κ. Δημαρά ότι θα ανοίξει για να το χρησιμοποιούν οι Πατρινοί, παραμένει αναξιοποίητο και ρημάζει.

Και ενώ υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα καλής λειτουργίας (π.χ. Παγκρήτιο) η σημερινή Δημοτική Αρχή που είχε δεσμευτεί για την άμεση αξιοποίησή του, αδιαφορεί και το έχει αφήσει στην τύχη του.

Και ενώ έχουν προταθεί πολλές φορές στον κ. Δημαρά, αρκετά πιθανά και διαφορετικά σχέδια (π.χ. κάρτα μελών-χρηστών, πλαίσιο λειτουργίας, διενέργεια ποδοσφαιρικών αγώνων, αγώνων στίβου) για την άμεση αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, προκειμένου να γίνει άμεση εισροή πόρων και ταυτόχρονα να αποδοθεί το Στάδιο στους δημότες όπως γίνεται ήδη στο Παγκρήτιο, δυστυχώς μέχρι σήμερα, το μόνο που παρατηρείται είναι αναβλητικότητα και αδιαφορία για το γηπεδικό στολίδι της πόλης. Επιπλέον η Επιτροπή Αθλητισμού που συγκροτήθηκε το 2012, για να βοηθήσει και στην οργάνωση της λειτουργίας του, παραμένει δυστυχώς ανενεργή.


Παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε εμείς και κατ΄ επέκταση το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο βοηθό Δημάρχου κο Κωστόπουλο ή τον κο Δήμαρχο για τα παρακάτω κρίσιμα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

1. Ποιά εταιρεία έχει τη φύλαξη του Παμπελοποννησιακού; Ποιές και πόσες ώρες; Πώς και με ποιό ποσό πληρώνεται μηνιαία; Τί ποσό έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα (από 1/1/2011); Με ποια διαδικασία επελέγη από τη στιγμή που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο 2011 από την οικονομική Επιτροπή λόγω έλλειψης χρημάτων ; Που βρέθηκαν τα χρήματα που πληρώνεται η εταιρεία;

2. Πώς πραγματοποιείται η συντήρηση του σταδίου; Ποιός είναι ο υπεύθυνος Μηχανολόγος Μηχανικός που έχει την ευθύνη και την επίβλεψη; Ποιός γεωπόνος έχει την ευθύνη της συντήρησης των δύο γηπέδων με το χλοοτάπητα;

3. Ποιες υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο Παμπελοποννησιακό;

4. Τι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με τα σωματεία/φορείς που κατέχουν χώρους στο Στάδιο;

5. Τι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας;

6. Ο ξεχωριστός λογαριασμός χρημάτων του Παμπελοποννησιακού που προήλθε από τον ΟΝΑΠ τι υπόλοιπο έχει;

7. Τι σχεδιάζεται από τη δημοτική αρχή για το άνοιγμα του σταδίου στους δημότες; Υπάρχει ή όχι χρονοδιάγραμμα;

8. Τι σκοπεύει η Δημοτική αρχή να κάνει για τους κλειστούς χώρους του σταδίου;

9. Τι συνέβη με τη μελέτη που θα έκανε η ΑΔΕΠ για το Παμπελοποννησιακό;

10. Τι συνέβη τελικά με την απόφαση παραχώρησης στην ΠΑΕ Παναχαϊκή; Δόθηκε κάποιος χώρος ή το βοηθητικό;

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο ανεκτίμητης αξίας για την Πάτρα που παραμένει αναξιοποίητο ειδικά σε περιόδους που η πόλη μας έχει ανάγκη τη χρησιμοποίηση όλων των δυνατοτήτων της. Η αξιοποίησή του και η χρήση του από τους δημότες, σωματεία, αθλητές με κανόνες και πλαίσιο λειτουργίας είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη αφενός για το Δήμο, αφετέρου για τους δημότες. Θεωρούμε ότι η άμεση συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αναμένουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω θέματα για την ενημέρωσή τη δική μας αλλά και των δημοτών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ