2013-01-10 13:28:02
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ψάχνουν 1200 συνταξιούχους - Διακόπτονται οι συντάξεις μετά την ολοκλήρωση της απογραφής
Στη διακοπή περισσότερων από 50.000 συντάξεων από τις οποίες πάνω από 1200 είναι στην Αχαΐα, θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Στο ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι, στον ΟΓΑ 12.8000 και στον ΟΑΕΕ 30.000, ενώ ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή των συνταξιούχων της Αγροτικής και Εθνικής Τράπεζας, που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται κυρίως σε αμέλεια ή έλλειμμα πληροφόρησης και μετά τη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων θα μειωθεί κατά πολύ. Αναμένουν όμως τον εντοπισμό σημαντικού αριθμού παραβατών, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των συντάξεων, που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, που συνεχίζεται.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι με την εφαρμογή της ενιαίας αρχής πληρωμών για όλες τις συντάξεις, τη διασταύρωση των στοιχείων με το υπουργείο Οικονομικών και την προεκτύπωση των ποσών των συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, η παραβατικότητα θα εξαλειφθεί οριστικά, ενώ θα αντιμετωπισθεί και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που οφείλεται σε συντάξεις και επιδόματα που καταβάλλονται, αλλά δεν αναφέρονται στις φορολογικές δηλώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις που, από τους ελέγχους, θα διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα αναζητήσουν τα παρανόμως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών, καθώς και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ