2013-01-10 17:03:04
Φωτογραφία για Ο Σ. Κωνσταντινίδης για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Φλώρινα
από το Γραφείο Τύπου

«Τον Νοέμβριο του 2010 είχα ενημερώσει γραπτώς τους τότε Νομάρχες, Δημάρχους, Επιμελητήρια, κόμματα και φορείς όλοι της Δυτικής Μακεδονίας για τον διαφαινόμενο... κίνδυνο της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζητάει την απόσυρση της εξίσωσης, δηλαδή την αφαίρεση του φόρου των 28 λεπτών που επιβαρύνει την τιμή, ώστε να φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ και 10 λεπτά. Και έτσι νομίζει ότι «καθάρισε». Τρεις μήνες μετά τη συνάντηση του με τους φορείς της Φλώρινας συνεχίζει, δυστυχώς ακόμα, να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ούτε με 1,10 μπορούν οι Φλωρινιώτες να προμηθευτούν πετρέλαιο. Πάλι αδυνατούν το αγοράσουν. Ας αφήσει λοιπόν τις προτάσεις από υποχρέωση και τους λαϊκισμούς.

Τι έπραξε αυτούς τους 3 μήνες; Κατέθεσε μια τροπολογία μια μέρα πριν έρθει στη Φλώρινα.


Η δική μου πρόταση, την οποία κοινοποίησα και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων, είναι η επιστροφή της διαφοράς του φόρου σε όλους με την κατάθεση του τιμολογίου αγοράς (το ίδιο με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) και επιπλέον επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια στους οικονομικά ασθενέστερους.

Παράλληλα, επειδή το εισαγόμενο και ακριβό πετρέλαιο δεν είναι ο μόνος τρόπος θέρμανσης και η απεξάρτηση από αυτό είναι πολλαπλά ωφέλιμη καλούμαστε να αναζητήσουμε άλλες προσφορότερες λύσεις.

- Να στηρίξουμε όλοι το έργο της τηλεθέρμανσης για να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

- Να επιδιώξουμε την επιδότηση για την εγκατάσταση νέων μορφών θέρμανσης, όπως πελλέτες, αντλίες θερμότητας, θερμοπομποί, θερμοσυσσώρευση, νέα ενεργειακά συστήματα, την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων κ.α.

- Να δημιουργηθούν οι υποδομές για τη διοχέτευση φυσικού αερίου στην περιοχή μας από τον αγωγό που θα κατευθυνθεί από τη χώρα μας μέσω Αλβανίας στην Ιταλία

Οι δύσκολες ώρες απαιτούν υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Ας τελειώσει πια το παραμύθι.

Όσο για το πολικό και κακόγουστο χιούμορ του κ. Τσίπρα, αναφορικά με τη βίλα Αμαλία, κατανοώ την αγανάκτηση του. Τα ρόπαλα, οι μολότωφ και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες αποτελούν είδη οικιακής χρήσης και τα έχει στο σπίτι του κάθε σοβαρός οικογενειάρχης που σέβεται τον εαυτό του. Τώρα για το ποιος αναδεικνύει το θέμα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη αρκεί να θυμίσω στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο οκτάστηλο της εφημερίδας «Αυγή» είναι οι λέξεις ¨Βίλα Αμαλία¨ και όχι το πετρέλαιο θέρμανσης και η Φλώρινα που μόλις χθες επισκέφτηκε». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ