2013-01-11 07:59:03
Φωτογραφία για Αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια»
Προκηρύχθηκε σήμερα ο διαγωνισμός για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» και τη δημιουργία νέων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα, με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα κληθεί να αναπτύξει το χιονοδρομικό κέντρο σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, με επέκταση των διαθέσιμων δραστηριοτήτων, ανάπτυξη των τουριστικών καταλυμάτων, και με δημιουργία νέου Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, την χρηματοδότηση και την κατασκευή, την αναβάθμιση, την συντήρηση, την τεχνική διαχείριση και την εκμετάλλευση των υποδομών, για διάστημα περίπου 40 ετών.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Νάουσας και ο διαγωνισμός θα γίνει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Το έργο προβλέπεται να έχει πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία
. Πέρα από την άμεση υλοποίηση επενδύσεων που εκτιμώνται σε 30 εκατομμύρια ευρώ και τη δημιουργία άμεσων θέσεων εργασίας, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής περιόδου προβλέπεται να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή, με την προσέλκυση περισσότερων νέων επενδύσεων και ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Τα «3-5 Πηγάδια», καθιερώθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80, και ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Η ανάπτυξη του νέου Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες ομάδες, αλλά και ιδιώτες αθλητές και για τη θερινή τους προετοιμασία.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στην προκήρυξη του διαγωνισμού, επισήμανε με δηλώσεις του ότι «οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα έχουν για την κυβέρνηση πρωτεύοντα ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλει για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».

«Ως αρμόδιος υφυπουργός, οφείλω να συγχαρώ τον Δήμο Νάουσας γι΄ αυτό το πρωτοποριακό έργο που ανοίγει το δρόμο για την ευρύτερη εφαρμογή του θεσμού των ΣΔΙΤ σε ανταποδοτικά αναπτυξιακά έργα τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μηταράκης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έρχεται iPhone χαμηλού κόστους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έρχεται iPhone χαμηλού κόστους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ