2013-01-11 08:51:36
Φωτογραφία για ΕΚΑΜ: Προσοχή χρησιμοποιούν όπλα που ρίχνουν πλαστικές σφαίρες
Στην επιχείρηση ανακατάληψης της "βίλας Αμαλία", και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ συμμετείχε και  ομάδα των ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα), και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνδρες της, έφεραν νέο εξοπλισμό, νέα αντιβαλλιστικά κράνη, νέες πυρίμαχες φόρμες, νέες προσωπίδες αερίων, νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ως εδώ καλά. Αυτό που γεννά ωστόσο απορίες, για τις νέες τακτικές της ΕΛΑΣ, είναι ότι για πρώτη(;) φορά, άνδρας των ΕΚΑΜ, εμφανίστηκε οπλισμένος και με το όπλο MR-35, το οποίο εκτοξεύει μαλακές πλαστικές σφαίρες.

Πρόκειται για όπλο, της γαλλικής εταιρείας Manurhin, το οποίο όπου έχει χρησιμοποιηθεί έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς, ενώ θεωρητικά είναι σχετικά ακίνδυνο για τους διαδηλωτές  ή εναντίον όποιου χρησιμοποιηθεί εν τέλει, στην πράξη, -σύμφωνα με τους ειδικούς- μπορεί να αποβεί θανάσιμο, ιδίως αν ο "στόχος", απέχει μακρύτερα από 7 μέτρα.

Και αυτό γιατί ενώ το όπλο έχει δραστικό βεληνεκές 7 μέτρων, -σ' αυτή την απόσταση το θύμα, νοιώθει έντονο πόνο εφόσον χτυπηθεί στο σώμα και αδρανοποιείται- σε μεγλαλύτερες αποστάσεις, η ελαφριά ελαστική σφαίρα, επηρεάζεται από τον αέρα, και χάνει το στόχο της.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο διαδηλωτής, μπορεί να χτυπηθεί όχι εκεί που σημάδευε ο αστυνομικός, αλλά στο κεφάλι, στα μάτια κλπ, ή, η σφαίρα, να χτυπήσει κάποιον άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ, έχει προμηθευθεί τουλάχιστον 100 τέτοια όπλα.

http://www.e-typos.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ