2013-01-12 08:12:03
Φωτογραφία για Σοκάρει η έκθεση για το βιασμό της Ινδής φοιτήτριας
Η συμμορία που κατηγορείται για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο της 23χρονης ινδής φοιτήτριας αναζητούσε μία γυναίκα για να βιάσει και να σκοτώσει ενώ μετά την εγκληματική τους πράξη οι δράστες επέστρεψαν στα σπίτια τους με αίμα στα ρούχα, αναφέρει έκθεση της αστυνομίας που είδε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι πέντε άνδρες, μαζί με έναν έφηβο ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ανήλικος, συγκεντρώθηκαν για βραδινό σε παραγκούπολη στο νότιο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου και εκεί σχεδίασαν να βρουν μία γυναίκα ως στόχο, σύμφωνα με τον φάκελο που δόθηκε στο δικαστήριο από την εισαγγελία.

Οι κατηγορούμενοι "αποφάσισαν από πριν" ότι θα αναζητήσουν μία γυναίκα με "στόχο να την σκοτώσουν", αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας.

Ο φάκελος της υπόθεσης, που αριθμεί περισσότερες από 600 σελίδες, περιέχει τα στοιχεία της εισαγγελίας για την επίθεση, μεταξύ των οποίων μαρτυρίες, ιατρικές εκθέσεις, βιολογικό υλικό και καταθέσεις των εναγόμενων.


Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης που όρισε την Πέμπτη το δικαστήριο δήλωσαν ότι η εισήγηση του εισαγγελέα περιέχει κενά στην ανακριτική διαδικασία, περιλαμβανομένης της μακράς περιόδου κατά την οποία οι πελάτες τους δεν είχαν δικαστική εκπροσώπηση.

Η υπεράσπιση ακόμη δεν έχει καταθέσει την απάντησή της στην εισήγηση του εισαγγελέα.

Η συμμορία επιβιβάστηκε σε λεωφορείο το οποίο ο αρχηγός της, Ραμ Σινγκ, οδηγούσε καθημερινά για να μεταφέρει παιδιά στο σχολείο και άρχισε την αναζήτηση υποψήφιου θύματος.

Εντόπισαν την φοιτήτρια που συνοδευόταν από έναν φίλο της κι αναζητούσαν μεταφορικό μέσο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους ύστερα από τον κινηματογράφο όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν την "Ζωή του Πι" σε εμπορικό κέντρο του νότιου Νέου Δελχί, σύμφωνα με την έκθεση που υποβλήθηκε στο δικαστήριο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Σινγκ την επόμενη μέρα αφού εντόπισε το λεωφορείο χρησιμοποιώντας το οπτικό υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου.

Ακόμη φορούσε ένα μακό με λεκέδες από το αίμα του θύματος και αφού ανακρίθηκε οδήγησε την αστυνομία στους συνεργούς του, αναφέρει η έκθεση του Σώματος.

Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι ο αδελφός του Σινγκ, Μουκές και οι: Ακσέι Κουμάρ Σινγκ, Παουάν Γκούπτα και Βινάι Σάρμα, όλοι εκ των οποίων αναμένεται να δηλώσουν αθώοι κατά την έναρξη της δίκης. Ο Μουκές Σινγκ μάλιστα υποστήριξε ότι βασανίστηκε κατά την κράτησή του από την αστυνομία.

Ένα έκτο μέλος της συμμορίας δικάζεται σε ξεχωριστή δίκη ως ανήλικος και ακόμη δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί σε εξετάσεις στα οστά για να διακριβωθεί αν είναι πράγματι κάτω από 18 ετών.

Όταν συνελήφθη από την αστυνομία ο Ραμ Σινγκ παρέδωσε δύο ματωμένες σιδερένιες βέργες από το λεωφορείο που είχαν χρησιμοποιηθεί στον ξυλοδαρμό της νεαρής και του φίλου της αλλά και στην σεξουαλική κακοποίηση της φοιτήτριας, γεγονός που της προκάλεσε πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια, αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό φάκελο, οι κατηγορούμενοι έσβησαν τα φώτα του λεωφορείου και οδηγούσαν εκ περιτροπής το όχημα, ενώ δύο από αυτούς κρατούσαν ακινητοποιημένο το θύμα και ένας άλλος την βίαζε.

Η κοπέλα είχε σημάδια από δαγκωματιές σε πολλά σημεία του σώματός της, ενώ στην προσπάθειά της να αντισταθεί είχε δαγκώσει και η ίδια τους δράστες. Τα σημάδια που τους έχει αφήσει στο σώμα τους χρησιμοποιούνται ως ενοχοποιητικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση.

Αφού αφαίρεσαν τμήμα των εντέρων του θύματος και την πέταξαν μαζί με τον φίλο της από το λεωφορείο εν κινήσει, στη συνέχεια επιχείρησαν να περάσουν από πάνω της με το όχημα, αλλά ο φίλος της την τράβηξε στην άκρη, γράφει η έκθεση.

Οι δύο τους έμειναν στην άκρη του δρόμου "σοβαρά τραυματισμένοι και αιμόφυρτοι" και βρέθηκαν γυμνοί από έναν δημοτικό υπάλληλο που έδωσε στον άνδρα ένα πουκάμισο και κάλεσε την αστυνομία.

Η κοπέλα, πέθανε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης από μόλυνση και "πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια" δύο εβδομάδες μετά την επίθεση.

Μετά την επίθεση, ο Ραμ Σινγκ επιχείρησε να καθαρίσει το λεωφορείο χρησιμοποιώντας τα ρούχα του θύματος. Στη συνέχεια άναψε φωτιά για να κάψει τα ρούχα και τα όποια άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία, σύμφωνα με την έκθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κάτοικοι της συνοικίας όπου διέμενε συγκεντρώθηκαν γύρω από τη φωτιά για να ζεσταθούν.

Ο φάκελος υποστηρίζει ότι βασίστηκε στις μαρτυρίες περίπου 80 ατόμων, σε συνδυασμό με δείγματα DNA, αρχεία κλήσεων από κινητά τηλέφωνα, βιντεοσκοπημένο υλικό, κλεμμένα προσωπικά είδη που ανήκαν στα θύματα και βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, τα ματωμένα ρούχα των δραστών και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Η εισαγγελία θα ζητήσει να επιβληθεί η θανατική ποινή στους κατηγορούμενους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ