2013-01-12 19:15:46
Φωτογραφία για Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Ο νέος υπουργός Άμυνας της Ρωσίας κ. Σεργκέι Σόιγκου αναμένεται στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου, με σκοπό... το ξεπάγωμα των ελληνορωσικών αμυντικών σχέσεων και την υπογραφή νέας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας. Θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Ρώσου υπουργού Άμυνας, που υποδέχεται η παρούσα κυβέρνηση, αν και είχε προγραμματισθεί και το 2012 επίσκεψη Ρώσου υπουργού Άμυνας, η οποία όμως την τελευταία στιγμή δεν είχε πραγματοποιηθεί. Και τούτο διότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ.Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καρατομήσει τον τότε υπουργό κ. Ανατόλι Σερντιούκοφ, μετά την εμπλοκή του υπουργείου σε σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε τότε ότι απομάκρυνε τον υπουργό του προκειμένου να δημιουργήσει «τις συνθήκες για μία αντικειμενική έρευνα», αφού υπήρξαν καταγγελίες ότι ο αποπεμφθείς είχε πωλήσει περιουσιακά στοιχεία σε ιδιωτικές εταιρίες με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ρωσικό δημόσιο.

Ο νέος υπουργός Άμυνας είχε διατελέσει και υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων και αναμένεται η επίσκεψή του στην Αθήνα να δώσει νέα ώθηση στη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ