2013-01-13 09:29:03
Φωτογραφία για Ο τελευταίος άνθρωπος στο Φεγγάρι
Πριν από 40 χρόνια, στα τέλη του 1972 και στις αρχές του 1973, η φαντασία των θιασωτών της διαστημικής εξερεύνησης οργίαζε.

Είχαν περάσει μόλις λίγες ημέρες από την επιστροφή της αποστολής του Απόλλων 17, της πέμπτης που είχε φθάσει στη Σελήνη.

Για τους διαστημικούς επιστήμονες και ειδήμονες της εποχής, η συνέχεια φαινόταν αυτονόητη: επανδρωμένες αποστολές στον Άρη και την Αφροδίτη μέσα στη δεκαετία του ‘80, αποικίες στη Σελήνη και πιο μακριά.

Σαράντα χρόνια αργότερα, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει και κανένας άνθρωπος δεν έχει ταξιδέψει πιο μακριά από την τροχιά της Γης.

Μπορεί η Κίνα να έχει εκδηλώσει εναδιαφέρον για μία τέτοια αποστολή, όμως η κούρσα του διαστήματος δεν έχει ούτε την αίγλη, αλλά ούτε και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα που είχε κάποτε.

Φυσικά, ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν την όποια παρουσία του ανθρώπου στην επιφάνεια της Σελήνης. Για όσους όμως πιστεύουν στο επίτευγμα της «κατάκτησής» της, οι φωτογραφίες από την τελευταία αποστολή, οι οποίες είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό Life, είναι ιδιαίτερα γοητευτικές. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η περίφημη φωτογραφία της Γης που εγινε γνωστή ως «Ο γαλάζιος βώλος».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
100ΑΡΗΣ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
100ΑΡΗΣ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ