2013-01-13 10:30:45
Φωτογραφία για Λόμπυ υπέρ της επαναφοράς του νυκτικού σκούφου
Ισοθερμικό φανελάκι – τσεκ

Πυτζάμες χοντρές – τσεκ

Πουλόβερ – τσεκ

Μάλλινες κάλτσες – τσεκ

Θερμοφόρα – τσεκ

Πάπλωμα – τσεκ

Κουβέρτα μία – τσεκ

Κουβέρτα δύο – τσεκ

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Όχι δεν υπερβάλλω. Κι εγώ μένω Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει ήδη να κοιμούνται με πλήρη περιβολή σκιέρ.

Βλέπετε με τη βάρβαρη αντιθερμαντική πολιτική που επιβάλλουν τα ξένα συμφέροντα – εχθροί του έθνους, τα σπίτια μετά τις εννιά – δέκα το βράδυ έχουν ήδη αρχίσει να θυμίζουν φορητό ψυγειάκι και μετά τις έντεκα – δώδεκα κανονικό ψυγείο με προοπτική προαγωγής σε καταψύκτη ανάλογα α) με το ποιο σημείο του ορίζοντα  βλέπει η οικία και β) με την εγγύτητα της οικίας αυτής στο Βόρειο Πόλο.

Τη μέρα, κάπως την παλεύεις με κλιματιστικά, ζακέτες, φτηνό λικέρ κι επιτόπου πηδηματάκια. Τη νύχτα όμως, που πρέπει το σώμα να ισιώσει και να ρίξει κι αυτό θερμοκρασία, αν δεν έχεις τον παραπάνω εξοπλισμό (ή τουλάχιστον 4 κομμάτια από τον παραπάνω εξοπλισμό, ανάλογα με το πόσο κρυουλιάρης είσαι) απλά δε θα κοιμηθείς.


Κι έτσι εξοπλισμένος λοιπόν, πέφτεις να ησυχάσεις. Αρχικά, νοιώθεις ικανοποίηση: «μια χαρά βολεύτηκα» σκέφτεσαι και κλείνεις τα μάτια να ησυχάσεις. Δεν περνάνε δέκα λεπτά όμως κι αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Η θερμοκρασία αρχίζει πάλι να πέφτει. Από κάπου μπάζει. Από το κεφάλι. Το χώνεις κάτω απ’ τα σκεπάσματα. Δεν μπορείς ν’ αναπνεύσεις. Ξαναβγαίνεις στην επιφάνεια. Κρύο.

Χωρίς να το θέλεις, εικόνες από άντρες με νυκτικιές και μακριούς σκούφους στο κεφάλι και κορίτσια χωμένα στα κρεβατάκια τους με στρογγυλούς σκούφους πάνω από τις μπούκλες τους ξεπηδάν από τα βάθη των παιδικών βιβλίων όπου ήταν καταχωνιασμένες και τριβελίζουν το μυαλό σου. «Κάτι ήξεραν οι παλιοί», σκέφτεσαι. Σηκώνεσαι, ψάχνεις συρτάρια και ντουλάπες μέχρι να βρεις τον καταχωνιασμένο σου μάλλινο σκούφο: ξέρεις, αυτόν για τα χιόνια. Αν είσαι μοδάτος νέος  ή / και μηχανόβιος τον έχεις πιο πρόχειρο.

Τη δουλειά του φαίνεται  να την κάνει βέβαια, αλλά είναι άβολος και υποψιάζεσαι – ορθώς- ότι μέχρι το πρωί θα έχει βγει απ’ το (σε κατάσταση ψύξης) κεφάλι σου.

Γι’ αυτό αδέρφια, κινητοποιηθείτε. Παλέψτε, φωνάξτε, απαιτήστε με όλη σας τη δύναμη την επιστροφή αυτής της πάλαι ποτέ ευφυέστατης εφεύρεσης, αυτής της σωτήριας λύσης που θα επαναφέρει τη θερμοκρασία του σώματός μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Κομμένος και ραμμένος για την καρκάλα μας, προορισμένος και ταγμένος στην αποστολή του σκεπάσματος του κεφαλιού καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου, είναι η μοναδική απλή, αποτελεσματική και οριστική λύση στο πρόβλημά μας. Ελάτε να κάνουμε οργάνωση, λόμπυ, κόμμα για την επαναφορά του άδικα ξεχασμένου, σωτήριου, λυτρωτικού νυκτικού σκούφου.

Σκουφίστας του ταλαιπωρημένου αυτού τόπου ενωθείτε! Βίβα λα ρεβολουθιόν.

Υ.Γ. Τι θα ακολουθήσει άραγε; Το λόμπυ για την επαναφορά της λάμπας κηροζίνης και του δοχείου νυκτός;
alienellin
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ