2013-01-16 02:11:03
Φωτογραφία για Ραχόι: Οι ισχυροί της ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως οι δυνατές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να... κάνουν περισσότερα προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξη, μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

«Όταν παρίσταται ανάγκη για ανάπτυξη, εκείνοι που είναι ικανοί να εφαρμόσουν πολιτικές ανάπτυξης θα πρέπει να το κάνουν», υποστήριξε ο Ραχόι σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι δεν μπορεί κανείς να ζητήσει από την Ισπανία να υιοθετήσει αναπτυξιακές πολιτικές αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά εκείνες οι χώρες που μπορούν, ας το πράξουν», επεσήμανε.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε πως η χώρα του δεν χρειάσθηκε να προσφύγει στο πρόγραμμα της ΕΚΤ για την εξαγορά ομολόγων χωρών με κλυδωνιζόμενες οικονομίες, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια στο μέλλον.

«Η εναλλακτική λύση βρίσκεται εδώ και θα ήταν παράλογο να το αποκλείσουμε δια παντός. Αλλά σε αυτό το χρονικό σημείο πιστεύουμε πως δεν είναι απαραίτητο», διευκρίνισε.

Ο Ραχόι έχει δεχθεί πιέσεις από τους διεθνείς εταίρους της Ισπανίας να προσφύγει στον μηχανισμό δανεισμού της ΕΕ, όμως έως σήμερα έχει αρνηθεί, ευελπιστώντας σε βελτίωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ