2012-03-27 15:05:07
Φωτογραφία για Σε τροχιά ρήξης με την τρόικα
Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η χώρα και η κυβέρνηση με αποτέλεσμα η παραγωγή κυβερνητικού έργου να γίνεται πλέον με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Νομοσχέδια κατατίθενται και εν συνεχεία αποσύρονται και η συγκυβέρνηση έχει κατ ουσίαν διαλυθεί μετά την αποχώρηση της ΝΔ από τη συζήτηση του φορολογικού. Την ίδια στιγμή όμως  ενισχυμένα κλιμάκια της τρόικα βρίσκονται στην Αθήνα και πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους προόδου στα υπουργεία, σχεδιάζοντας παράλληλα μέτρα και πολιτικές για την επόμενη μέρα.

Τα φαινόμενα δείχνουν ότι η επίσκεψη της τρόικα θα καταλήξει σύντομα σε αδιέξοδο καθώς, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στην Ελλάδα, ο κρατικός μηχανισμός παραλύει σε προεκλογικές περιόδους.

Η διάσταση απόψεων των δυο μεγάλων κομμάτων σε βασικά ζητήματα οικονομικής πολιτικής και η δημόσια πλέον έκφραση των πολιτικών διαφωνιών, με φόντο τις εκλογές, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα και αναμένεται να προκαλέσουν ανασφάλεια στην τρόικα και κατ επέκταση στις Βρυξέλλες και στις αγορές.

Αξιωματούχοι των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι αν η κατάσταση αυτή ενταθεί τις επόμενες μέρες τότε βέβαιη θεωρείται η παρέμβαση του Ολι Ρεν στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, ζητώντας από τους αρχηγούς να τιμήσουν τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο.

πηγή:sofokleusin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακαλούνται Nissan Qashqai
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακαλούνται Nissan Qashqai
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ