2013-01-17 13:18:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Μετά την κρίση και η «ανοχή» για μηνύσεις οδηγεί στη μη έκδοση κυνηγετικών αδειών!
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έχει επιπτώσεις και στην έκδοση των κυνηγετικών αδειών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και στην Ηλεία να υπάρχει σημαντικός αριθμός παράνομων κυνηγών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν τις άδειες, εφόσον καταληφθούν για λαθροθηρία!

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν τα "kinigetikanea.gr", πρόσφατα σε περιοχή του νομού σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ κυνηγών , όσον αφορά την κατάληψη κυνηγετικής θέσης από παράνομο κυνηγό, κάτι που γνώριζε εκείνος που είχε εκδόσει κανονικά άδεια!

Ωστόσο ο λαθροθήρας δεν μετακινήθηκε από τη θέση του, αφού γνώριζε ότι δεν θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται, λόγω μη εξάντλησης της αυστηρότητας που προβλέπεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις και είναι η υποβολή μήνυσης από τους θηροφύλακες Όπως επισημαίνουν νόμιμοι κυνηγοί στα "kinigetikanea.gr", στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωρίζουν εκείνοι που δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση αδειών θήρας, πως θα τους επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις και όχι μόνο θα οδηγούνται στους κατά τόπους συλλόγους για την έκδοση των αδειών.


Κάτι τέτοιο υπογραμμίζουν, είναι εις βάρος της λειτουργίας των κυνηγετικών οργανώσεων, λόγω της μείωσης των εσόδων από τις κυνηγετικές άδειες.

Το ζήτημα αυτό είναι ανάγκη να εξεταστεί από τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων καθώς τις δασικές υπηρεσίες , προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις και να ενταθούν από κοινού οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά την πανάρχαια δραστηριότητα που είναι το κυνήγι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ