2013-01-19 00:15:06
Φωτογραφία για Γαβαλάς: «Τους παραχωρώ την βίλα μου για να κάνουν κελιά για τους πολιτικούς»
Συνταρακτικά ειλικρινής ήταν ο Λάκης Γαβαλάς στα πλαίσια της τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη. Ειδικά στα τελευταία πέντε λεπτά που ύψωσε τον τόνο της φωνής του και μίλησε για όλους και για όλα.

«Η περιουσία μου είναι τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου (σ.σ. 10 εκ. ευρώ). Να την πάρουν και να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Έχω 200.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα, γιατί δεν βάζουν άστεγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά και μαλακίες τούμπανα. Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου, που είναι πενταόροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο; Διότι την έχω χεσμένη τη Μύκονο. Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ξαναφέρω κόσμο στη Μύκονο, να πληρώνω τόσα λεφτά για να τους κάνω τραπέζια, για να δείχνω την Ελλάδα που τώρα την απολαμβάνουν άλλοι που φοροδιαφεύγουν αλλά δεν τους κάνουν τίποτα. (...) Εγώ επί τριάντα χρόνια θεωρούσα ότι είμαι παθιασμένος Έλληνας. Αρνήθηκα προτάσεις να πάω να δουλέψω στην Hermes, τον οίκο Burberrys και τους Dsquared για να μείνω στην Ελλάδα. Να μου τα πάρουν όλα γιατί εγώ δεν πρόκειται να ξαναφέρω κόσμο για να δείξω ποια είναι η Ελλάδα».Αυτό δήλωσε ο 61χρονος επιχειρηματίας στον Σταύρο Θεοδωράκη.


Επισημαίνοντας -με το πλέον γλαφυρό τρόπο- το γιατί δεν είναι αλήθεια τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει κρυμμένα λεφτά; «Είναι δυνατόν να μου λένε ότι έχω κρυμένα λεφτά; Θα άφηνα την αδελφή μου μέσα στην φυλακή; Ένα εκπληκτικό άτομο που δούλευε σαν την τρελή την χαμάλα εδώ και 30 χρόνια γιατί εμείς θέλουμε να έχουμε τα λεφτά σην άκρη; Γιατί η αδελφή μου είναι κυρία. Δεν μεγαλώνουν τα παιδιά της Φιλλιπινέζες όπως κάτι άλλες για να μπορούν να γ@μ!*νται αυτές το βράδυ στα μπαρ. (....) Τα έχω δώσει όλα στο κράτος και έμενα σε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. με δυο παράθυρα. Συμπεριλαμβανομένου την βίλα μου στην Κηφισιά για την οποιά λένε διάφορα. Πάντως αν είναι, τους πολιτικούς που είναι να μπουν μεσα στην φυλακή τώρα, τους δίνω ένα χώρο να τους κάνουν εκεί τα κελιά».

Αν και εκείνο το σημείο της συνέντευξης που αναμένεται να συζητηθεί -και να παρερμηνευτεί- είναι όταν ο Λάκης δηλώνει «Εγώ είμαι το Made in Greece γιατί με κλείνουν μέσα;». Αυτό δηλαδή που ήταν η καταληκτική ατάκα στην εξής δήλωση «Είναι βλακείες αυτά που λένε για τα αυτοκίνητα και τον τρόπο που ζούσα. Είχα παλιά μια αντίκα Ρολς Ρόις που δεν είχε καμιά σχέση με την εικόνα του πλουσίου. Όσον αφορά την Bentley, αυτή ήταν sponsoring. Αφού ήμουν σουπερστάρ, δεν είχε άλλον τέτοιο η Ελλάδα. Ήμουν η Λέιντι Γκάγκα, η Μαντόνα και ο Μπρους Σπρίνγκστιν μαζί. Δεν το αποζήτησα εγώ, η δουλειά μου με έκανα έτσι. Ήμουν το Made in Greece. Όπως αντίστοιχα είχαν γυρίσει και είχαν πει οι (σ.σ. Μπλεγμένοι σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής) Dolce & Gabbana στον Μπερλουσκόνι ότι εκείνοι είναι το Made in Italy».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πτέρυγα VIP φυλακισμένων στον Κορυδαλλό («Κανείς από τους VIP δεν έχει δικό του κελί. Είμαστε στοιβαγμένοι όλοι. Δεν υπάρχει το θέμα του VIP. Το πλεονέκτημα εδώ μέσα το έχει όποιος μπορεί να πάρει την πρέζα του και τα διάφορα άλλα του. Το κελί έχει μία ακαταστασία. Χαρτιά, δικογραφίες των ανθρώπων. Υπάρχει τηλεόραση σε όλα τα κελιά, όλοι οι κρατούμενοι έχουν. Και ένα υποτυπώδες μπάνιο. Πίστεψέ με είναι φυλακή. Δηλαδή κλαίμε. Είναι θλιβερό»), την καθημερινότητά του ( «Αισθάνομαι άχρηστος. Δεν κάνω τίποτα. Δεν προσφέρω τίποτα. Τον τελευταίο καιρό όμως μπήκα στο... μεροκάματο, όπως λένε στην φυλακή. Μπήκα σε μία ομάδα και είμαι στον κήπο. Αν μην τι άλλο έχουμε ρίξει τρελλή καθαριότητα και έχουμε φυτέψει κάποια κυκλάμινα») και το πόσο ξεπατώνεται κάθε μέρα («H πόρτα του κελιού κλείνει στις οχτώ. Και εγώ ανυπομονώ. Είμαι τόσο κουρασμένος. Σκέψου όλη μέρα γυρίζω στον κήπο με τα βαράκια στα πόδια, κάνω γυμναστικες δυο φορές την μέρα. Ξεπατώνομαι»).

Πηγή: iefimerida
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ