2013-01-21 00:02:04
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Ξεχείλισε παραπόταμος στον Λούρο - Έπεσε ο δρόμος και υπό κατάρρευση τοιχίο στον Μύτικα
Μεγάλες ζημιές άφησε η κακοκαιρία και κυρίως οι έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές του δήμου της Πρέβεζας.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Μυρσίνης, στις Εκκλησιές, στην Ρεματιά, στα Ριζά, στα Φλάμπουρα , στο Μιχαλίτσι.

Σε όλες τις περιοχές στάλθηκαν μηχανήματα από το δήμο προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σήμερα, Κυριακή, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Λούρο όπου ο ποταμός ξεχείλισε, πλημμυρίζοντας την περιοχή, περνώντας και τα υπάρχοντα αναχώματα ενώ ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ροπόκης, τόνισε ότι εάν συνεχιστεί και απόψε η βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να φουσκώνει ο ποταμός, θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μιας και δεν θα μπορέσουν να συγκρατηθούν τα νερά.

Από το πρωί στο σημείο βρέθηκαν μηχανήματα του δήμου προκειμένου να αυξήσουν τα αναχώματα και να εμποδίσουν τα νερά.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή του Μύτικα μέσα στο χωριό.


Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία στο Μονολίθι υποχώρησε με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Ντίτσος να προβεί άμεσα στο κλείσιμο του δρόμου.

Είναι μια τραγική κατάσταση η οποία δείχνει και τις προχειρότητες με τις οποίες έχουν γίνει κάποιες κατασκευές κατά το παρελθόν. Αν και παλαιότερα είχε γίνει μια μικρή κατολίσθηση στο σημείο "φεύγοντας" ένα κομμάτι του δρόμου, αυτό "μπαλώθηκε" πρόχειρα, για να έρθουμε στο σήμερα Ένα μεγάλο σημείο του δρόμου ξεκόπηκε. Μέχρι και μεγάλα δέντρα παρασύρθηκαν και μετακινήθηκαν κατά μερικά μέτρα προς τη θάλασσα, ενώ καθίσταται απαγορευτική πλέον η διέλευση από το σημείο έως την αποκατάστασή του.

Βέβαια τίποτε δεν γίνεται χωρίς χρήματα και λαμβάνοντας υπ’ όψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, πλέον τα βλέμματα στρέφονται προς την περιφέρεια Ο δρόμος πάντως έχει κλείσει και θα μείνει έτσι έως ότου επισκευαστεί … ελπίζουμε το γρηγορότερο δυνατό.

Φεύγει το τοιχίο

Λίγο πιο κάτω ένα άλλο «φαινόμενο» απαράδεκτης κακοκατασκευής έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

Το καλοκαίρι δυστυχώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, μετά το ρεπορτάζ του pamepreveza.gr, και τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, στο οποίο τονίζαμε την αναγκαιότητα επισκευής του τοιχίου αφού ήταν εμφανή τα σημάδια πτώσης και το πόσο επικίνδυνο ήταν.

Δείτε πως ήταν τότε το τοιχίο…

Φωτογραφία τον Αύγουστο του 2012

Και πως είναι σήμερα…

Φωτογραφία Κυριακή 20/01/2013

Σήμερα λίγους μήνες μετά το πρόβλημα έρχεται πάλι να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου.

Όλα αυτά βέβαια καλείται η νυν δημοτική αρχή να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» και να «πληρώσει» τα σπασμένα για έργα «μαϊμούδες» του παρελθόντος.

Δείτε στα video που ακολουθούν τον δρόμο στον Μύτικα καθώς και το "κομμένο" τοιχίο.. Δείτε το σχετικό βίντεο:
pamepreveza.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ