2013-01-23 11:53:14
Φωτογραφία για Απαράδεκτο, το συνεχές «άδειασμα» της Καλύμνου για την Δ.Ο.Υ.
Η αμετροέπεια της σημερινής πολιτικής δεν έχει όριο και αυτό γίνεται εμφανές καθημερινά και σε πολλαπλά επίπεδα.

Μετά το «άδειασμα» και τον εμπαιγμό της Καλύμνου από τους δύο εκ των τριών πολιτικών αρχηγών...που απαρτίζουν την τρικομματική κυβέρνηση, ήλθε «ως κερασάκι στην τούρτα» η δήλωση του τ. Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Δ. Κρεμαστινού.

Εν ολίγοις, ο κ. Δ. Κρεμαστινός, που συνόδευσε τον Δήμαρχο Καλυμνίων στο ταξίδι του στις 3 Ιανουαρίου, όπου συνάντησε (με πρωτοβουλία του πρώτου) τους Βενιζέλο και Κουβέλη, έστειλε επιστολή στον Δ. Διακομιχάλη, καταλογίζοντάς του «μικροπολιτική εκμετάλλευση» για το θέμα, μετά την δυσμενή, για την Κάλυμνο, κατάληξη που είχε τα όλο εγχείρημα, να παραμείνει δηλαδή ως έχει η Δ.Ο.Υ. Καλύμνου.

Το ιστορικό

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων, σε μια κίνηση «ματ», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ο κ. Δ. Κρεμαστινός, αφού διαπίστωσε από τα προηγούμενα δύο ταξίδια, όπου είχε επισκεφτεί υπηρεσιακούς παράγοντες με την συνοδεία του προέδρου των εμπόρων Άγγελου Καλαθιανάκη και του δ.σ. συμβούλου της αντιπολίτευσης, Μανώλη Μουσελλή, ότι υπήρχαν περιθώρια, επισκέφτηκε τους δύο, εκ των τριών, πολιτικούς αρχηγούς και απέσπασε την διαβεβαίωση (και όχι υπόσχεση), πως η εφορεία Καλύμνου δεν θα κλείσει.


Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών ανδρών, ήταν περισσότερο από ξεκάθαρες και ειδικά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που είχε πει «on camera», σε όλους τους τόνους και με την δέουσα «μεγαλοπρέπεια», πως η ΔΟΥ Καλύμνου ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ήλθε η τραγική, για την Κάλυμνο, εξαγγελία για το κλείσιμο της εφορείας στις 18 Μαρτίου.

Επί της «πεπατημένης οδού» βάδισε ο Δήμαρχος

Η πολιτική του Δημάρχου στο όλο ζήτημα, ήταν αυτή που έπρεπε να εφαρμόσει σε μια τέτοια περίπτωση, όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε σύμπνοια στην διεκδίκηση από όλους τους Δημάρχους της περιοχής, όχι φυσικά χωρίς ευθύνη και του ιδίου.

Στους «διαδρόμους» των πολιτικών, από την απάθεια του κράτους

Αφού ένα ολόκληρο κράτος και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, λειτουργούν σε μια τέτοια βάση, δηλαδή με την γνωριμία και τις πολιτικές διασυνδέσεις, ενώ οι «φωνές» των αιρετών και του λαού, όταν διεκδικούν, απευθύνονται «εις ώτα μη ακουόντων», ο Διακομιχάλης επέλεξε να ακολούθησε αυτή την οδό. Δεν έκανε τίποτε το διαφορετικό από τους προκατόχους του (μάλλον το ένα) και τους υπόλοιπους πολιτικούς της περιοχής μας.

«Εκμεταλλεύτηκε» εν ολίγοις ο Δήμαρχος την ανικανότητα ενός κράτους και ενός πολιτικού συστήματος, να εξετάσει με ορθολογισμό και σε μια βάση ισότητας, το αίτημα μιας κοινωνίας, ώστε να της εξασφαλιστούν τα εντελώς απαραίτητα για να μην περιέλθει σε κατάσταση απομόνωσης και εγκατάλειψης. Τίποτα περισσότερο δεν έκανε από το να κινηθεί στην «πεπατημένη» και να διεκδικήσει για την Κάλυμνο την παραμονή της ΔΟΥ και για τον εαυτό του τις «δάφνες», από την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Η «σφαλιάρα» δεν έπληξε τον Διακομιχάλη, αλλά την Κάλυμνο

Σήμερα ακούμε διάφορες «φωνές» να κατηγορούν τον Δήμαρχο γι αυτή του την επιλογή και πρακτική, όταν ήταν οι ίδιοι που παλιότερα εκθείαζαν πρακτικές του είδους και ας θυμηθούμε την περίπτωση με την «περιστασιακή» και με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, ενέργεια του προηγούμενου Δημάρχου, με την τοποθέτηση 2 πυροσβεστών και ενός οχήματος στο νησί, όπου το εξασφάλισε μέσω την διαμεσολάβησης «τρίτου»! Τότε αυτοί που σήμερα ρίχνουν «τον λίθο του αναθέματος» στον Διακομιχάλη, θριαμβολογούσαν για την τεράστια επιτυχία και τις ικανότητες του τέως Δημάρχου, «να χειρίζεται τις δημόσιες σχέσεις»!

Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τον Διακομιχάλη, ότι επιδόθηκε σε λεονταρισμούς και «κούφιους» ηρωισμούς, στην πορεία για την διεκδίκηση της παραμονής της εφορείας στο νησί, ενώ μιλάν για τις απανωτές «φάπες» που «εισέπραξε», από τους Πολιτικούς Αρχηγούς (και δη τον «φίλο» του), που τον «άδειασαν», από την τρόικα και εν τέλει από τον κ. Κρεμαστινό που, διαμεσολαβητής ων, ήλθε πριν μερικές μέρες με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Καλυμνίων, να τον «βάλει στην θέση του» και να σταματήσει τους «φανφαρονισμούς».

Αυτά ισχυρίζονται διάφοροι, σχολιαστές και πολιτικοί και στο σημείο αυτό εδράζεται η κριτική μας, απέναντι σ' αυτές τις «φωνές», που καταλογίζουν μεν «γκάφες» στον Δήμαρχο, όμως με την στάση τους δείχνουν να «αντιλαμβάνονται» το μείζον αυτό θέμα, ως ήσσονος σημασίας και το μόνο που εισπράττει κανείς, είναι την «ικανοποίηση» για την «Διακομιχάλειο ήττα», ενώ για την ισχυρή «φάπα» που εισέπραξε η Κάλυμνος, με το να στερηθεί την εφορεία, μετά το κλείσιμο του γραφείου εμπορίας της ΔΕΗ, την επαπειλούμενη κατάργηση άλλων, όπως το ΙΚΑ και την συρρίκνωση του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών, ουδείς λόγος!

Σε καμία των περιπτώσεων, δεν θα θέσουμε την γραφή μας στην υπηρεσία της δημιουργίας «πολιτικού άλλοθι» για τον Δήμαρχο, ούτε μιας υπερασπιστικής γραμμής, για τις ενέργειές του. Η κριτική μας απέναντι στην πολιτική που ασκεί, θα είναι πάντα παρούσα, σε μια κατεύθυνση δημιουργική και, ουδόλως, μηδενιστική.

Όμως αυτό που επισημαίνουμε, σε σχέση με τα όσα αφορούν την υπόθεση της ΔΟΥ, είναι το ότι στο πρόσωπο του Δημάρχου υπήρξε εμπαιγμός ολόκληρης της Καλύμνου και αυτό αποτελεί ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ο πολιτικός λόγος, δεν μπορεί να καμουφλάρεται πίσω από σκοπιμότητες και για το «φαίνεσθαι», αλλά να είναι ουσιαστικός και κυρίως ξεκάθαρος.

Πρώτα η Κάλυμνος και έπειτα τα «κονέξια» Η τακτική του Δημήτρη Διακομιχάλη, τόσο στο θέμα της διεκδίκησης όσο και στον τρόπο αντιμετώπισης της επιστολής «Κρεμαστινού», είναι ένα επιπλέον θέμα.

Η επιλογή του να δώσει δημοσιότητα στο θέμα και ειδικά μετά την συνάντηση με τους Βενιζέλο και Κουβέλη, αποτέλεσε μια λανθασμένη ενέργεια και θα έπρεπε ως «παλιός» πολιτικός να γνωρίζει, πότε και πως πρέπει να χειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις. Η υπομονή και η «σιωπή», αποτελούν αρετές για τον πολιτικό και αυτό ο Δ. Διακομιχάλης το γνωρίζει, αλλά δεν το εφαρμόζει.

Όσον αφορά την επιστολή του «πολιτικού του φίλου», πρέπει να επισημάνουμε, πως δεν επιτρέπεται σε καμία τω περιπτώσεων, να επιδεικνύει μια τόσο «νερόβραστη» αντιμετώπιση, γιατί δεν απευθύνεται στον ίδιο, αλλά στον θεσμικό του ρόλο και γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι εκπροσωπεί τον Καλυμνιακό λαό και μόνο!

Οι πολιτικές «σχέσεις», είναι θεμιτές και ξέρουμε πως έτσι «δουλεύει το σύστημα», που λέει και ο λαός. Όμως όταν ένας πολιτικός, εκ του θεσμικού του ρόλου, εκπροσωπεί έναν θεσμό και δη του Δημάρχου, οφείλει να λειτουργεί πρωτίστως σ' αυτή την βάση και να μην στέκεται «μουδιασμένα» απέναντι σε «συντροφικές νουθεσίες».

kalymniansvoice.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ