2013-02-02 02:40:03
Φωτογραφία για Στρατούλης: Ντροπή και αίσχος για την πρωτιά μας στην ανεργία!
Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης, για τα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβρη του 2012.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε: «Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία, αλλά και στην ανεργία των νέων είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη και την ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας, σπάζοντας όλα τα ιστορικά μεταπολεμικά ρεκόρ. Η Ελλάδα έχει πλέον κατακτήσει την πρωτιά στην ανεργία, αλλά και στην ανεργία των νέων μέχρι 25 ετών οδηγώντας τους να ξενιτεύονται για αναζήτηση εργασίας στα πέρατα του πλανήτη.

Τα ποσοστά ανεργίας των νέων στη χώρα μας είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων υποτελών της μνημονιακών κυβερνήσεων, που με τις βάρβαρες και υφεσιακές πολιτικές τους καταστρέφουν ολοσχερώς την παραγωγική βάση και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, στέλνοντας στα τάρταρα την οικονομία και την κοινωνία
. Σήμερα είναι αναγκαίος όσο ποτέ ο συντονισμός της δράσης και των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητες και τα μνημόνια της καταστροφής που έχουν μετατρέψει την Ευρωζώνη- και κυρίως τη χώρα μας – σ' ένα απέραντο εργασιακό και κοινωνικό ερειπιώνα.

Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη. Ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του θα ανοίξει το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα προωθήσει μια αναπτυξιακή πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ