2013-02-12 00:36:03
Φωτογραφία για Γερμανία: Ηλεκτρονικοί ρακοσυλλέκτες
Ιστοσελίδες, μέσω των οποίων μοιράζονται τα απορρίμματα των σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε καλή κατάσταση έχουν δημιουργήσει οι Γερμανοί.

Περισσότεροι από 8.200 Γερμανοί έχουν εγγραφεί στον ιστότοπο www.foodsharing.de, για αυτό το λόγο μόνο μέσα σε επτά εβδομάδες που λειτουργεί η ιστοσελίδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία τριμελής οικογένεια, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια διατρέφεται αποκλειστικά και μόνο από φαγητό που προέρχεται από τα σκουπίδια και δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ.

Πέρα από την οικονομική ζημιά, υπάρχει και το περιβαλλοντικό κόστος της ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να παραχθεί το φαγητό, που τελικά καταλήγει να διανέμεται μέσω της ιστοσελίδας."Δεν είναι μόνο ότι σπαταλάς ένα μήλο, αλλά ότι σπαταλάς όλες εκείνες τις πηγές που ενεργοποιήθηκαν για την παραγωγή του, εκτός Ευρώπης", δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές οπαδούς της κίνησης.

Η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται κάθε χρόνο καταλήγει στα σκουπίδια, με κόστος περί το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ