2013-02-12 03:02:03
Φωτογραφία για «Ζητήματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας»
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου, με στελέχη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο ΥΕΘΑ, σχολιάζοντας τη συνάντηση τόνισε πως «Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τρέφει αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης για όλη την οικογένεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα συναισθήματα του αυτά καλύπτουν και τα στελέχη που είναι εν ενεργεία, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, από την στρατιωτική ηγεσία μέχρι και τον πιο απλό στρατεύσιμο, τα δικά μας παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους. Αλλά με τα αισθήματα αυτά, καλύπτει και το άλλο μέρος της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι οι απόστρατοι, γιατί κι αυτοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε σήμερα και είδε παρουσία μου τους θεσμικούς εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών κλάδων, του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας
. Έγινε μια εξαντλητική συζήτηση, που χαρακτηρίστηκε από απόλυτη ειλικρίνεια και από τις δυο πλευρές. Διήρκησε η συζήτηση αυτή δύο ώρες και ειπώθηκαν όλα. Τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα μεγάλα προβλήματα με πρώτο το οικονομικό. Προβλήματα που απασχολούν σήμερα τις οικογένειες όχι μόνο των αποστράτων αλλά και των αξιωματικών που είναι εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος και δεν έχει νόημα να πω το περιεχόμενο της συζήτησης. Αυτό που θέλω να τονίσω και είναι η δήλωση μου-το μήνυμα το οποίο συμπυκνώνει αυτά που ειπώθηκαν μέσα-είναι ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ολόκληρη η Κυβέρνηση του θεωρούν τα ζητήματα της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτά αφορούν τους απόστρατους είτε τους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ότι είναι ζητήματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία», κατέληξε ο υπουργός.

Ο Σπυρίδων Περβαινάς, Πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των Ενώσεων αποστράτων Αξιωματικών δήλωσε μετά την συνάντηση πως «Ως Πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των Ενώσεων αποστράτων Αξιωματικών, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Πρωθυπουργό. Είναι η πρώτη φορά που οι απόστρατοι συναντιούνται με Πρωθυπουργό. Κι όχι μόνο αυτό, όπως ήδη διαπιστώσατε, η συζήτηση κράτησε δυο ολόκληρες ώρες. Είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε με πλήρη ειλικρίνεια και ευθαρσώς, όπως γνωρίζουμε ως στρατιωτικοί, τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τους αποστράτους και τους εν ενεργεία. Και επίσης είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ο Πρωθυπουργός ο ίδιος απήντησε στα αιτήματα μας με την ίδια καθαρότητα και ευθαρσώς, όπως μιλήσαμε κι εμείς.

Αναλύσαμε στον κ. Πρωθυπουργό τα προβλήματα όπως είπα και ιδίως την διπλή περικοπή των συντάξεων λόγω προσαρμογής στους μισθούς των εν ενεργεία και στη συνέχεια δεύτερης περικοπής του 5 έως 20%, που συμβαίνει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα τα οποία βιώνουν οι εν ενεργεία όσον αφορά το μισθολογικό τους και γενικά για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.»

Ενώ, επεσήμανε ότι: «Ο κ. Πρωθυπουργός εξέτασε λεπτομερώς τα προβλήματα τα οποία του θέσαμε και μάλιστα θα ήθελα να σας πω έτσι και παραπολιτικά ότι βγήκε πολλές φορές από το γραφείο του να πάει να πάρει προσωπικά τηλέφωνο υπουργούς για να επιλύσει επιμέρους προβλήματα τα οποία του θέσαμε.

Όσον αφορά, τη διπλή περικοπή για το 2013 από ότι φαίνεται δεν είναι δυνατή. Μένει για το 2014 στα πλαίσια του καινούργιου μισθολογίου των εν ενεργεία τι θα γίνει και μέχρι τότε εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Πιστεύουμε ότι παρά τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, δεν ικανοποιηθήκαμε σε αυτό το οποίο επιθυμούσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας το οποίο είναι η μη διπλή περικοπή των συντάξεων.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ