2013-02-12 10:10:03
Φωτογραφία για Υπουργός Οικονομικών: «Η Κύπρος δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα του ξεπλύματος χρήματος»
Η Κύπρος θα δεχθεί ελέγχους από εντεταλμένους οργανισμούς γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα του ξεπλύματος χρήματος, δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των καταθέσεων στην Κύπρο.

Ερωτηθείς για τις διάφορες δηλώσεις περί ξεπλύματος χρήματος, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις έχουμε ακούσει κατά καιρούς σε κάποιες χώρες της Ευρωζώνης, εμείς έχουμε απαντήσει επανειλημμένα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, έχουμε αξιολογηθεί σαν Κύπρος από διεθνείς οργανισμούς και έχουμε πάρει εξαιρετικά καλή αξιολόγηση, καλύτερη από πολλές άλλες χώρες και δεν αποδεχόμεθα τέτοιους είδους ισχυρισμούς», τόνισε.

«Η τοποθέτηση μας είναι ξεκάθαρη δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, θα δεχθούμε ελέγχους, όπως έχουμε δεχθεί από ΔΝΤ, το Moneyval και το FATF, διεθνείς οργανισμούς που είναι εντεταλμένοι να κάνουν τους ελέγχους, εμείς είμαστε ανοικτοί σ’ αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς ανά πάσα στιγμή, σήμερα τώρα, όποτε θέλουν», επισήμανε ο κ. Σιαρλή.


Ο Υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «εμείς αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία κάποιων χωρών και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να αποδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ότι τέτοια θέματα δεν υφίστανται μέχρι σημείου που να είναι πλήρως ικανοποιημένοι».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα της Φαινάνσιαλ Ταιμς για την ασφάλεια των καταθέσεων, ο κ. Σιαρλή απάντηση ότι ο ίδιος προσωπικά δεν το έχει διαβάσει, αλλά του μετέφεραν ότι πρόκειται για ένα σενάριο απίθανο, έτσι λέει το δημοσίευμα. Επομένως, συνέχισε, νομίζω δίνεται υπερβολική σημασία σε ένα τέτοιο δημοσίευμα, αλλά ξεκάθαρα από πλευράς δικής μας δεν δεχόμεθα, δεν συζητούμε και δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο. «Πέραν τούτου δηλώνω κατηγορηματικά κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο κατά την κυπριακή νομοθεσία, άλλα και κατά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή είναι η κατάσταση και όποια άλλη κατάσταση παρουσιάζεται είναι παρακινδυνευμένη, κατέληξε.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο μύθος της Ισλαμοφοβίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο μύθος της Ισλαμοφοβίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ