2013-02-12 15:47:03
Φωτογραφία για ΓΣΕΒΕΕ: Συντονισμός ενεργειών και σχεδιασμός κοινών δράσεων
Στην περίοδο της «βίαιης» δημοσιονομικής προσαρμογής που βιώνουμε, η κοινωνία οδηγείται σε απόλυτη και μη αναστρέψιμη φτωχοποίηση.

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις κηρύσσουν «εσωτερική στάση πληρωμών» για λόγους επιβίωσης σε όλο το φάσμα των οικονομικών τους υποχρεώσεων (δάνεια, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οφειλές, τέλη κα). Το κράτος πρόνοιας υποχωρεί επικίνδυνα για την κοινωνική συνοχή. Οι συλλογικότητες πλήττονται και συχνά έτερο-κατευθύνονται η μία απέναντι στην άλλη, το δημοκρατικό κεκτημένο και το κράτος δικαίου τίθενται πλέον σε ευθεία αμφισβήτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι συλλογικές δυνάμεις της παραγωγής και της εργασίας είναι απαραίτητο να συντονίσουν τη δράση τους σε όσα τις ενώνουν, τα οποία είναι πιο μεγάλα από αυτά που τις χωρίζουν. Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στην απαξίωση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην οικονομική εξόντωση μισθωτών, μικρομεσαίων και συνταξιούχων. Η υποβάθμιση της δημοκρατίας και η ανάπτυξη φαινομένων φασιστικής και κρατικής βίας στη χώρα μας είναι επίσης θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν.


Θεωρώντας ότι η παραπάνω προβληματική βρίσκει αλληλέγγυους όλους του φορείς και με αφετηρία την εξαγγελθείσα από τη ΓΣΕΕ γενική απεργία για τις 20/2/2013, η ΓΣΕΒΕΕ κάλεσε σε συνάντηση, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. , στα γραφεία της, την ΓΣΕΕ, την ΕΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το ΤΕΕ, την ΓΕΣΑΣΕ και την ΠΑΣΕΓΕΣ για τον συντονισμό ενεργειών και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων.

Ο Πρόεδρος

Ασημακόπουλος Δημήτρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Σκορίνης Νίκος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ