2013-02-12 15:45:05
Φωτογραφία για Η παραίτηση Βενέδικτου πυροδοτεί σενάρια… ακόμη και για σχίσμα!
Στην θερινή του κατοικία στο Καστελ Γκαντόλφο θα αναπαύεται τις επόμενες ημέρες ο Ποντίφικας απορροφημένος στην συγγραφή, την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρονται στο εφιαλτικό σενάριο περί σχίσματος στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς ο Πάπας παραιτήθηκε από το αξίωμά του και δεν άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος, στην Αγία Εδρα.

Το γεγονός ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος επέλεξε να παραιτηθεί από το αξίωμά του τροφοδοτεί το δυσοίωνο σενάριο σύμφωνα με τα οποίο η ύπαρξη δύο Πάπων θα οδηγήσει σε μία διασπασμένη Καθολική Εκκλησία, κάτι που είχε συμβεί το 1415 με το Πάπα Γρηγόριο XII.

Για να ενισχύσει τα «μαύρα» σενάρια, αλλά και να κάνει πλάκα, σήμερα η εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε μία φωτογραφία που δείχνει κεραυνό να χτυπάει την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Βενέδικτου. Οι ιταλοί έχουν τρομάξει και από τις προφητείες του Αγιου Μαλαχία που με αφορμή την παραίτηση έχουν γίνει πάλι επίκαιρες.


Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Telegraph, έως τις 28 Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος 16ος θα παραμείνει στην κωμόπολη Καστέλ Γκαντόλφο που ανήκει στην περιφέρεια Λάτσιο, 25 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρώμης, έως ότου συγκληθεί το κονκλάβιο για να εκλέξει τον διάδοχό του.

Η κωμόπολη Καστελ Γκαντόλφο πήρε το όνομά της από ένα κάστρο του 12ου αιώνα που ανήκε στην οικογένεια του δούκα Γκαντόλφι. Περιήλθε στην κατοχή της Αγίας Εδρας το 1608 και έγινε θερινή κατοικία του Πάπα. Μάλιστα το παπικό ανάκτορο όπου βρίσκεται το αστεροσκοπείο του Βατικανού, είναι διακοσμημένο με έργα του Ναντέρνο και του Μπερνίνι.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ