2013-02-12 16:40:03
Φωτογραφία για Αυτοκίνητο με ανεμογεννήτρια διένυσε 4.800 χμ. με 15 δολάρια [video]
Πάνω από 4.800 χιλιόμετρα διένυσε ένα ελαφρύ αυτοκίνητο από ανθρακονήματα στην Αυστραλία, το οποίο διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου αλλά και τη δική του ανεμογεννήτρια.

Αξιοποιώντας τη δύναμη του αέρα, το πρωτοποριακό Wind Explorer διένυσε τη μεγάλη αυτή απόσταση ξοδεύοντας ηλεκτρική ενέργεια αξίας 15 δολαρίων.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται με ενέργεια από τις εξής πηγές: μια φορητή ανεμογεννήτρια, μπαταρίες ιόντων λιθίου και έναν τεράστιο χαρταετό, ο οποίος στην ουσία τραβά το αυτοκίνητο όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι και ευνοϊκές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονταν το βράδυ και την ημέρα παρήγαγαν αρκετή ενέργεια ώστε το αυτοκίνητο να διανύει 280 με 360 χιλιόμετρα.

Το κύριο σώμα του αυτοκινήτου αποτελείται από ανθρακονήματα και ζυγίζει 90 κιλά. Οι μπαταρίες ζυγίζουν άλλα 90 κιλά και η φορητή ανεμογεννήτρια περίπου 30.

Συνυπολογίζοντας και το βάρος δυο ανθρώπων που χρειάζονται για τη λειτουργία του οχήματος, καθώς ο ένας οδηγά και ο άλλος πετά τον αϊτό, το Wind Explorer φτάνει να ζυγίζει συνολικά πάνω από 400 κιλά.

Εκτός από τα ανθρακονήματα, η Evonik Industries, η εταιρεία πίσω από το αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί ειδικά χημικά που επιτρέπουν στα λάστιχα να ρολάρουν ξοδεύοντας το μίνιμουμ ενέργειας, χωρίς ωστόσο να χάνουν την ανθεκτικότητά τους.
econews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ